به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، داروی زیست فناوری بایوبوست محصول زیست فناورانه و مکمل پروبیوتیک تولیدی گروه دانش بنیان تک ژن زیست و شتابدهنده لاکتوویژن است که برای درمان بیماری های تنفسی کاربرد دارد.
این محصول عصر امروز (چهارشنبه) با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهور در شتابدهنده لاکتوویژن فعال در شتابدهنده تیم های تخصصی حوزه دارویی رونمایی شد.
پروبیوتیک ها از طریق جلوگیری از گسترش عفونت با تنظیم پروتئین های اتصالات سلولی (تایت جانکشن، ادهشن جانکشن و گپ جانکشن)، بیان ژن های تنظیم شونده با ویتامین دی مثل cathelcidin و toll-like receptor co receptor CD۱۴ در سلول های اپیتلیال تراکئوبرونشیال، القای تولید پپتیدهای آنتی میکروبیال، تعدیل پاسخ ایمنی سلولی از طریق کاهش سایتوکاین های پیش التهابی IFN-γ و TNF-β و افزایش اینترلوکین های ۴، ۵، ۱۰ و ۱۳ و جلوگیری از بروز توفان سایتوکاینی سبب تنظیم عملکرد سیستم ایمنی می شود.
دبیر ستاد زیست فناوری در حاشیه رونمایی از این دارو در سخنانی اظهار داشت: ریشه اصلی مفهوم امنیت غذایی را می توان در علم تغذیه جستجو کرد که بیشتر مفهوم آن بر ارتباط میان غذای مصرفی و سلامت انسان متمرکز است.
مصطفی قانعی افزود: شیوع کرونا و دیگر بیماری های ویروسی نه تنها جان شمار زیادی از مردم را گرفت بلکه تعداد زیادی نیز از عوارض ناشی از این بیماری رنج می برند. وجود محصولاتی که موجب کاهش این عوارض باشد، می تواند به افزایش کیفیت زندگی این افراد کمک کند.
وی ادامه داد: از طرفی استفاده از مداخلات غیردارویی مانند ویتامینها، مواد معدنی و پروبیوتیکها به منظور تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از انواع عفونت ها می تواند اهمیت به سزایی داشته باشد.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری خاطرنشان کرد: مجموعه مطالعات بالینی انجام شده در سال های اخیر نشان دهنده اثرات پیشگیری کننده و بهبود دهنده پروبیوتیک در بیماری های دستگاه تنفسی کودکان و بزرگسالان است. این نتایج شامل کاهش ریسک ابتلا و کاهش طول مدت بیماری در بزرگسالان و کاهش میزان ابتلا به عفونت و کاهش زمان دریافت آنتیبیوتیک در کودکان بود.
قانعی ادامه داد: بایوبوست یک محصول طبیعی از باکتری های زنده مفید به همراه ویتامین ها و مواد معدنی ضروری است. این محصول با تولید فرآورده های جانبی مفید باکتریایی (متابولیت ها) می توانند بر بهبود عملکرد روده ای- ریوی اثر بگذارند و سبب تقویت عملکرد سیستم ایمنی در مواجه با پاتوژن ها شوند. همچنین بایوبوست به دلیل داشتن ویتامین دی، روی و سلنیوم نیز به طور مضاعف سبب افزایش عملکرد سیستم دفاعی بدن می شود.
به گفته وی، بایوبوست با کاهش شدت عفونت تنفسی، کاهش دوره ابتلا به عفونت، کمک به بهبود بیماری های آلرژیک و کمک به تامین انرژی بدن سبب بهبود کیفیت زندگی افراد جامعه می شود.
به گزارش ایرنا، مکمل پروبیوتیک بایوبوست بعد از نزدیک به ۲ سال فعالیت پژوهشی، کارآزمایی بالینی روی ۴۳۰ بیمار کرونا پس از اخذ مجوز های غذاو دارو وارد بازار شده است.
توسعه استفاده از میکرواورگانیسمها در صنایع مختلف از اهداف شتابدهنده لاکتوویژن است که با شناسایی و حمایت از طرحهای این حوزه برای رشد این صنعت تلاش میکند.
همه گیری بیماری کرونا و تغییرات فرهنگی ایجاد شده در سالهای اخیر، باعث شده است گروه عملکردی مکملهای تقویت کنندهی سیستم ایمنی سهم عمدهی بازار مکملهای غذایی تولیدی در دنیا را نسبت به سایر گروههای عملکردی تصاحب کرده و با توجه به شرایط فوق، این روند رو به رشد ادامه دار خواهد بود.
میزان فروش مکمل های غذایی در گروه عملکردی کمک به تقویت سیستم ایمنی، طبق آمار نامه رسمی اعلام شده از سوی وزارت بهداشت، در سال ۱۳۹۹ به میزان هشت هزار و ۴۶۶ میلیارد ریال و ۱۶.۵ درصد از کل بازار مکمل های غذایی ایران را داشته است.
پیش بینی می شود محصول بایوبوست متشکل ۱۲ ویتامین و مواد معدنی به همراه سه سویه پروبیوتیک، طی سه سال اول ورود به بازار حدود ۱۰ میلیون دلار صرفه جویی ارزی به همراه داشته باشد.
حمایت از فعالان طیور و آبزیان از اولویت امسال معاونت علمی است
سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز در این مراسم از اولویت این معاونت برای حمایت از فعالان طیور و آبزیان در سال جاری خبر داد و گفت: علاوه بر این با هدف توجه به بحث امنیت غذایی، حمایت از تولید انواع واکسن و داروها از دیگر برنامه های این معاونت است.
وی افزود: محصولاتی که در شرکت های دانش بنیان تولید می شوند ممکن است نمونه خارجی هم داشته باشند اما ما توانسته ایم با حمایت از دانش بنیان ها و بر اساس فرهنگ و اکوسیستم موجود در کشور نمونه های داخلی این محصولات را تولید کنیم.
ستاری با اشاره به محصول رونمایی شده گفت: موضوع کار این شتاب دهنده به عنوان یک کارآفرین موفق تقریبا منحصربفرد بوده و اکنون در حال صادرات است. شرکت ها به تدریج رشد می کنند و از شتاب دهندها بیرون می آیند و به کارآفرینان موفق تبدیل می شوند.