تهران – ایرنا – جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، روز چهارشنبه در سخنانی با اصرار مکرر بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، مبنی بر اینکه تهاجم روسیه به اوکراین عامل اصلی تورم در ایالات متحده است، مخالفت کرد.

به گزارش ایرنا از خبرگزاری آسوشیتدپرس، در طول جلسه استماع کمیته بانکی سنا، سناتور بیل هاگرتی از پاول خواست اذعان کند قبل از حمله روسیه به اوکراین در ۵ اسفند هم، میزان تورم در آمریکا بالا بود.

هاگرتی خاطرنشان کرد که اوایل دی ماه سال گذشته، تورم از ۱.۴ درصد در دی ۱۳۹۹، زمانی که بایدن روی کار آمد، به ۷ درصد افزایش یافته است. اما از زمانی که تانک‌های روسی از مرز اوکراین عبور کردند، تورم آمریکا به طور فزاینده‌ای به سطح فعلی خود یعنی ۸.۶ درصد افزایش یافته است.

با بیان این آمار، هاگرتی از پاول پرسید که آیا او معتقد است که جنگ در اوکراین "محرک اصلی" تورم است؟ همانطور که دولت بایدن تلاش کرده است چنین موضوعی را القا کند. پاول پاسخ داد: «نه قبل از آن و اتفاقا قبل از شروع جنگ در اوکراین هم تورم بالا بود». 

هاگرتی به پاول گفت: «خوشحالم که با من موافقید که حقیقت آن چیزی نیست که دولت آمریکا می گوید. بایدن مداوما سعی دارد افکار مردم را منحرف کند و خود را بی تقصیر نشان دهد. آنها سعی می کنند بگویند حمله پوتین به اوکراین "بزرگترین محرک تورم" بود.»

پاول در این جلسه سعی کرد به مردم آمریکا اطمینان دهد که فدرال رزرو نرخ های بهره را به اندازه کافی بالا و سریع افزایش می دهد تا تورم افسارگسیخته را فرو نشاند؛ بدون اینکه اعتبارات را به حدی کاهش دهد که اقتصاد را زمینگیر کند و باعث رکود شود.

افزایش پرشتاب نرخ بهره از سوی بانک مرکزی آمریکا– که با افزایش یک چهارم واحدی بهره های کوتاه‌مدت در ماه فروردین آغاز شد و سپس با افزایش نیم واحدی در ماه اردیبهشت و سپس سه چهارم واحدی در هفته گذشته ادامه یات – سرمایه‌گذاران آمریکایی را نگران کرده و منجر به افت شدید بازارهای مالی این کشور شده است.

اکنون نرخ بهره در آمریکا به محدوده ۱.۵ تا ۱.۷۵ درصد رسیده است. در حالی که تورم در آمریکا به بالاترین حد خود در ۴۰ سال اخیر رسیده است، سیاستگذاران فدرال رزرو پیش بینی می کنند نرخ بهره تا پایان سال ۲۰۲۳ به ۳.۸ درصد خواهد رسید. این میزان در ۱۵ سال اخیر یک رکورد محسوب می شود.