سعید پورآبادی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در این بسته پیشنهادی مشتمل بر واکاوی ها و بررسی های اقتصاددانان و نخبگان سیاسی استان، ظرفیت و ها و مشکلات حوزه صنعت، کشاورزی، گردشگری و صادرات به خوبی احصاء و راهکارهای لازم برای توسعه این بخش ها نیز ارائه شده است.
وی تصریح کرد: خط قرمز دولت این است که هیچ واحد تولیدی تعطیل نشود، بنابراین طبق دستور رییس جمهور هیچ دستگاهی نباید مانع فعالیت واحدهای تولیدی شود که این بسته نواقص رکود واحدهای تولیدی خراسان شمالی را به خوبی تشریح کرده است.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان شمالی افزود: پایین بودن سهم استان در تولید ناخالص داخلی، عدم استقرار صنایع پایین دستی در صنایع مادر استان، عدم بازسازی و نوسازی صنایع استان، ضعف زیرساخت جاده ای، خلاء صنایع تبدیلی در بخش کشاورزی، بحران خشکسالی و قرار نگرفتن استان در زمره استان های عضو شورای توسعه پایدار شرق و غرب کشور از عمده ترین چالش های استان است که در این بسته ارائه شده است.
وی ادامه داد: احداث راه آهن گرگان- بجنورد- مشهد، راه اندازی پایانه بار هوایی درفرودگاه بجنورد، واگذاری سهام صنایع دولتی و نیمه دولتی به مردم استان، راه اندازی صنایع پایین دستی پتروشیمی و آلومینا، ارتقای راه های مواصلاتی استان، توسعه نیروگاه های خورشیدی و حمایت از صنعت پرورش اسب و نوغانداری از مهمترین الزامات و راهکارهایی است که در این بسته به خوبی به آن پرداخته شده است.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان شمالی ادامه داد: این بسته پیشنهادی در سفر دوم تیرماه رییس جمهور به استان در اختیار وزرای کابینه قرار گرفت.
خراسان شمالی تنها با چهار دهم درصد از تولید ناخالص ملی، سهم ناچیزی در تولید این شاخص دارد و رتبه ۳۰ کشور از آن این استان است که این امر به دلیل نبود زیرساخت های لازم از جمله در بخش حمل و نقل ریلی است.
خراسان شمالی حدود ۴۰۰ واحد تولیدی و صنعتی با سرمایه گذاری ۱۳ هزار میلیارد ریال و اشتغال ۱۱ هزار نفر دارد که از لحاظ داشتن صنایع بزرگ در بین ۳۱ استان کشور رتبه دهم را داراست.
استان ۸۶۳ هزار نفری خراسان شمالی در شمال شرق کشور واقع است و ۴۴ درصد از مردم آن در روستاها سکونت دارند.