بجنورد- ایرنا- سرپرست چهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: سه هزار میلیارد تومان اعتبار در سفر رییس جمهور به استان در بخش کشاورزی مصوب شد که تحول زیادی در این عرصه ایجاد خواهد کرد.

محمد محمدزاده روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از مجموع این میزان اعتبار 2 هزار میلیارد تومان برای بخش آب و خاک در حوزه های مختلف بخش کشاورزی و یکهزار میلیارد ریال آن برای ایجاد خط اعتباری برای توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی است که امیدوار هستیم با میزان این اعتبار تخصیصی تحولی در این حوزه ایجاد شود.

وی اظهار داشت: این میزان اعتبار برای رونق کشاورزی استان در بخش آب و خاکٰ از جمله سامانه های آبیاری نوین و طرح های آبخیزداری، آبخوانداری، مرمت و احیای قنات ها، انتقال آب با لوله ، توسعه و نوسازی اراضی و آبرسانی به عشایر است.

وی افزود: توسعه زیر ساخت های مجتمع های گلخانه ای و دامپروری، مرمت ایلراه ها، توسعه کشت گیاهان دارویی، پیگیری سند دار کردن اراضی کشاورزی، طرح کاداستر، توسعه نوغان داری، حمایت از طرح های پرورش اسب، کمک به شرکت های دانش بنیان، مطالعه ایجاد طرح های ماهی در قفس، توسعه باغات در اراضی شیب دار از جمله دیگر بخش ها هستند که از اعتبارات این محل مورد توجه قرار گرفت.

محمدزاده گفت: این خطه ظرفیت بسیار خوبی برای توسعه بخش کشاورزی بویژه توسعه باغ ها در اراضی شیب دار دارد.

وی اظهار داشت: همچنین این استان قطب دامپروری است که بخش قابل توجهی از پروتین مورد نیاز کشور را تامین می کند که نقش بسزایی در تامین امنیت غذایی دارد.

سرپرست چهاد کشاورزی خراسان شمالی با بیان اینکه این استان مشکل صنایع تبدیلی دارد، گفت: یک خط اعتباری برای توسعه صنایع بسته بندی، صنایع لبنی، کشتارگاه‌ها، سردخانه ها و کارخانجات بوجاری بذر در استان درنظر گرفته شده است تا زنجیره ارزش در این استان ارتقاء یابد.

وی تعداد صنایع تبدیلی و غذایی بخش کشاورزی موجود در این استان را ۱۱۰ واحد عنوان کرد و افزود: ظرفیت تولید سالانه این واحد ها ۶۷۴ هزار تن و جذب مواد خام ۸۷۴ هزار تن در سال است.

محمدزاده گفت: ۱۳ واحد فراوده های لبنی، ۱۳ واحد خوراک دام و طیور، سه کارخانه رب گوجه فرنگی، دو کشتارگاه صنعتی، یک کشتارگاه صنعتی طیور، ۹ واحد بسته بندی حبوبات، هفت بسته بندی زعفران ، چهار واحد بسته بندی کشمش از جمله این واحد های تولیدی هستند.

وی اظهار داشت: در این واحد های تولیدی یک هزار و ۴۶۱ نفر نیز مشغول به کار هستند.

محمدزاده گفت: سالانه  یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن انواع محصولات زراعی و باغی استان برداشت می شود که صنایع تبدیلی و غذایی استان توان فرآوری ۸۷۴ هزار تن آن را دارد.

سرپرست چهاد کشاورزی خراسان شمالی با بیان اینکه حدود ۵۲ درصد محصولات کشاورزی خراسان شمالی شانس فرآوری دارد، اظهار داشت: مابقی محصولات تولیدی استان به صورت تازه خوری مصرف و یا به دیگر استان ها حمل می شود.

 ۷۰ درصد محصولات کشاورزی خراسان شمالی قابل ذخیره سازی، نگهداری و فرآوری است.

خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این میزان ۳۰۰ هزار هکتار زراعی و مابقی باغی است و بیش از ۸۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این حوزه فعالیت می کنند. بیشترین شاغلان استان در بخش کشاورزی اشتغال دارند.   

حدود ۴۴ درصد از جمعیت این استان در روستاها سکونت دارند و ۳۷ تا ۴۲ درصد اشتغال این استان در حوزه کشاورزی است.