به گزارش ایرنا از خبرگزاری صدای افغان (آوا)، سرپرست وزارت تحصیلات عالی طالبان افزود نهادهای تحصیلات عالی، سرمایه معنوی برای تمام افغانها پنداشته میشوند و ما با تلاشهای شبانه روزی سعی میکنیم که این نهادها بیشتر تقویت شوند.
به گفته وی، جنگهای ۴۳ ساله، نهادهای تحصیلی را بیش از حد متضرر ساخته است و اکنون ضرورت مبرمی به رشد و ترقی این نهادها احساس میشود.
وی همچنین گفت که در مدت زمان کم و با امکانات در دست داشته توانستیم درهای دانشگاههای دولتی و خصوصی را به روی تمام دانشجویان باز نگاه داریم و هیچ دانشگاهی در کشور بسته نمانده است.
به گفته سرپرست وزارت تحصیلات، در نشستهای متعدد، با نمایندگان جامعه جهانی و سازمانهای بینالمللی، تاکید ما همواره بر این بوده که در عرصه تعلیمی و تحصیلی به افغانها کمک شود و ما تلاش داریم تا کمکهای کشورهای همسایه و جهانیان را در این عرصه جلب کنیم.
از دید عبدالباقی؛ افغانها تاکنون سختیهای زیادی را متقبل شدهاند و نباید بیش از این زجر بکشند؛ به همین خاطر باید از راه تعامل و تفاهم، از ادارات تعلیمی و تحصیلی کشور حمایت شود.
تحریمهای سفر برای مقامهای طالبان در سال ۱۹۹۹ وضع شده بود؛ اما سه سال پیش به سبب برگزاری مذاکرات صلح، شماری از مقامهای طالبان از این تحریمها معاف شدند.
به گزارش ایرنا، دهها تن از اعضای طالبان مدتهاست که تحت تحریمهای سازمان ملل متحد از جمله ممنوعیت سفر، عدم دسترسی به داراییها و تحریم تسلیحاتی قرار دارند.
کمیته تحریم های طالبان شورای امنیت با تمدید معافیت از ممنوعیت سفر برای ۱۳ رهبر طالبان موافقت کرد، اما ممنوعیت سفر سید احمد شهیدخیل معاون سرپرست وزارت معارف طالبان و عبدالباقی بصیر اول شاه معروف به عبدالباقی حقانی سرپرست وزارت تحصلات عالی تمدید نشده است.
شورای امنیت سازمان ملل ماه گذشته از مقامات طالبان در افغانستان خواست تا سیاست ها و اقداماتی را که حقوق بشر و آزادی زنان و دختران افغان را محدود می کند، لغو کنند.