استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل متحد روز سه شنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران درباره برخی اخبار منتشره مبنی بر تحریم دو مقام طالبان از سوی شورای امنیت افزود که شورای امنیت بر اساس اختیارات خود تحریم هایی علیه طالبان وضع کرده است.
سخنگوی سازمان ملل در عین حال گفت: ما همچنان نگران عدم پیشرفت در مورد حقوق بشر در افغانستان به خصوص در ارتباط با زنان و دختران هستیم.
وی تصریح کرد: ما معتقدیم هیچ کشوری در جهان از جمله افغانستان با حذف نیمی از جمعیت خود و محروم کردن آنها از آموزش نمی تواند به ظرفیت کامل خود دست یابد.
منابع دیپلماتیک اعلام کردند شورای امنیت سازمان ملل متحد دو وزیر آموزش و پرورش طالبان را از فهرست معافیتهای تحریمهای خود حذف کرده و این دو مقام افغان دیگر اجازه سفر به خارج از کشور برای مذاکره صلح و ثبات را ندارند.
این اقدام که کمیته تحریم طالبان در شورای امنیت به اتفاق آرا با آن موافقت کرد پس از آن صورت گرفت که مقامات طالبان در ماه مارس تعهد خود مبنی بر بازگشایی دبیرستان های دخترانه را منوط به تنظیم طرحی مطابق قوانین اسلامی کرد که تاکنون به تعهدش عمل نکرده است.
تحریمهای سفر برای مقامهای طالبان در سال ۱۹۹۹ وضع شده بود؛ اما سه سال پیش به سبب برگزاری مذاکرات صلح، شماری از مقامهای طالبان از این تحریمها معاف شدند.
دهها تن از اعضای طالبان مدتهاست که تحت تحریمهای سازمان ملل متحد از جمله ممنوعیت سفر، عدم دسترسی به داراییها و تحریم تسلیحاتی قرار دارند.
به گفته دیپلمات ها، کمیته تحریم های طالبان شورای امنیت روز دوشنبه با تمدید معافیت از ممنوعیت سفر برای 13 رهبر طالبان موافقت کرد، اما ممنوعیت سفر سید احمد شهیدخیل معاون سرپرست وزارت معارف طالبان و عبدالباقی بصیر اول شاه معروف به عبدالباقی حقانی سرپرست وزارت تحصلات عالی تمدید نشده است.
شورای امنیت سازمان ملل ماه گذشته از مقامات طالبان در افغانستان خواست تا سیاست ها و اقداماتی را که حقوق بشر و آزادی زنان و دختران افغان را محدود می کند، لغو کنند.
نظر شما