به گزارش ایرنا از خبرگزاری تاس، کاخ کرملین دوشنبه شب در بیانیهای تصریح کرد: دو طرف در مورد مشکلات امنیت غذایی جهانی به صورت مفصل گفت وگو کردند.
بر اساس این گزارش، رئیس جمهور روسیه ارزیابی خود را از وضعیت دشوار کنونی در بازار جهانی محصولات کشاورزی و کودهای شیمیایی ارائه کرد.
کرملین افزود: در گفت وگوی تلفنی روسای جمهور روسیه و برزیل تاکید شد که احیای تجارت آزاد مواد غذایی و کودهای شیمیایی که به دلیل تحریمهای غرب ویران شده است، اهمیت دارد.
به گزارش کرملین، پوتین تاکید کرد که روسیه به تعهدات خود در خصوص تامین بیوقفه کودهای تولیدی این کشور به کشاورزان برزیلی پایبند است.
در بخش دیگر بیانیه کرملین آمده است، با توجه به نزدیک شدن ریاست دورهای برزیل در شورای امنیت، پوتین و بولسونارو در خصوص مسائل مهم بینالمللی گفتوگو کردند.
به گزارش ایرنا، پیش از این آناتولی آنتونوف سفیر روسیه در آمریکا در سخنانی به ادعاهای آمریکا مبنی بر اینکه روسیه عامل اصلی کمبود مواد غذایی و بحران اقتصادی در جهان است، پاسخ داد و گفت که اقدامات غرب موجب اختلال امنیت غذایی در جهان شده است.
ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین چندی پیش هشدار داد که میلیونها نفر ممکن است به دلیل محاصره بنادر دریای سیاه اوکراین توسط روسیه، گرسنگی را تجربه کنند.
اوکراین و روسیه دو تولیدکننده مهم اقلام کشاورزی در جهان هستند. روسیه پس از اتحادیه اروپا بزرگترین صادرکننده گندم جهان است و اوکراین نیز بزرگترین صادرکننده دانه آفتابگردان در جهان به شمار میرود.
براساس دادههای سازمان ملل، اریتره، ارمنستان، مغولستان، جمهوری آذربایجان، گرجستان، سومالی، بلاروس، ترکیه، ماداگاسکار، لبنا، مصر و پاکستان برای بیش از ۷۰ درصد از واردات گندمشان در سال ۲۰۲۱ به روسیه متکی بودند.
همچنین مغولستان، قزاقستان، مولداوی، صربستان، هندوراس و غنا ۵۰ درصد از مایحتاج کود خود یا بیش از این رقم را در سال ۲۰۲۱ از روسیه وارد کردند.