به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز، علاوه بر مرگ و ویرانی های ناشی از حمله روسیه به اوکراین، این درگیری و تلاش غرب برای فلج کردن اقتصاد روسیه، قیمت غلات، روغن خوراکی، کود و انرژی را افزایش داده و به رشد جهانی لطمه زده است.
در همین حال، ماریا زاخاروا سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه به خبرنگاران گفت که از بیانیه های مکرر غرب مبنی بر اینکه مسکو مسئول بحران جهانی غذاست، ناامید شده است.
وی افزود: اتهاماتی از این دست، کاملا دروغ است. چگونه است که غرب می تواند همه این تسلیحات را به اوکراین برساند، اما به دلایلی هیچ چیز را نمی توان از اوکراین خارج کرد؟
آمریکا و اتحادیه اروپا که سلاح در اختیار اوکراین قرار می دهند، روسیه را به دامن زدن به بحران غذایی با جلوگیری از صادرات غلات از اوکراین را که حدود یک دهم صادرات جهانی گندم را تشکیل می دهد، متهم کرده اند.
ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین چندی پیش هشدار داد که میلیون ها نفر ممکن است به دلیل محاصره بنادر دریای سیاه اوکراین توسط روسیه، گرسنگی را تجربه کنند.
اوکراین و روسیه دو تولیدکننده مهم اقلام کشاورزی در جهان هستند. روسیه پس از اتحادیه اروپا بزرگترین صادرکننده گندم جهان است و اوکراین نیز بزرگترین صادرکننده دانه آفتابگردان در جهان به شمار می رود.
زاخاروا در ادامه گفت که تحریم های غرب با ایجاد اختلال در سیستم های پرداخت، حمل و نقل و بیمه که مانع از صادرات بخش زیادی از مواد غذایی و کود از روسیه شده، بازارهای کشاورزی را به لبه پرتگاه سوق داده است.
براساس داده های سازمان ملل، اریتره، ارمنستان، مغولستان، جمهوری آذربایجان، گرجستان، سومالی، بلاروس، ترکیه، ماداگاسکار، لبنا، مصر و پاکستان برای بیش از ۷۰ درصد از واردات گندم شان در سال ۲۰۲۱ به روسیه متکی بودند. همچنین مغولستان، قزاقستان، مولداوی، صربستان، هندوراس و غنا ۵۰ درصد از مایحتاج کود خود یا بیش از این رقم را در سال ۲۰۲۱ از روسیه وارد کردند.
نظر شما