به گزارش ایرنا، معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش کردستان در آیین افتتاحیه این طرح با اشاره به ساحت شش گانه سند تحول بنیادین در آموزش و پرورش، گفت: هدف نهایی این سند تربیت دانش آموزان برای ورود و نقش آفرینی در جامعه است.
افشین خوشگوار ساحت تربیت زیستی و بدنی را مهم ترین ساحت دانست و افزود: این ساحت بر سلامت جسمانی، ایجاد، حفظ و ارتقای سلامت جسمانی دانش آموزان تاکید می کند.
وی ادامه داد: بدون شک طرح سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی نوآموزان بدو ورود به دبستان مهمترین پیش نیاز و مقدمه شکل گیری ساحت تربیت زیستی و بدنی در مجموعه آموزش و پرورش است و مهم ترین اقدامی که ما به دنبال اجرایی شدن آن هستیم سلامت جسمانی و روحی و روانی دانش آموزان است.
معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش کردستان شناسایی به موقع و مداخله بهنگام را ۲ رکن اصلی برنامه سنجش دانست و گفت: ما هر ساله در آموزش و پرورش آزمونهای استخدامی داریم و علیرغم اینکه جوانان و تحصیلکردههایی داریم که نمرات علمی بالایی کسب میکنند اما در مرحله مصاحبه و سنجش سلامت آنان مواردی از کم شنوایی و کم بینایی مشاهده میشود.
وی با بیان اینکه طرح سنجش باید از ۲ منظر مورد توجه قرار گیرد، اظهار داشت:خانواده هاباید با این طرح همکاری کنند و اولین فایده طرح نصیب خانوادهها خواهد شد.
سنجش سلامت ۲۵ هزار نوآموز بدورود به دبستان
رییس آموزش و پرورش استثنایی کردستان نیز در این مراسم با بیان اینکه آموزش و پرورش وظیفه تعلیم و تربیت رسمی دانش آموزان را بر عهده دارد؛ گفت: تعلیم و تربیت در دنیا بالاترین نوع سرمایه گذاری و مهم ترین رکن جامعه است.
طالب محمدی با بیان اینکه آموزش و پرورش در دنیا رشد کرده و به مرحله توسعه رسیده است؛ گفت: رمز ماندگاری آموزش و پرورش در مرحله توسعه یافتگی «کیفیت آموزشی» است.
وی اجرای برنامه سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی نو آموزان را یکی از گلوگاه های کیفیت بخشی دانست و گفت: آموزش و پرورش استثنایی متولی و مجری اجرای برنامه سنجش است.
رییس آموزش و پرورش استثنایی کردستان با بیان اینکه سنجش سلامت و آمادگی تحصیلی نوآموزان یک برنامه ملی و فرابخشی است؛ ادامه داد: آموزش و پرورش زمینه ای را فراهم میکند که کودکان با همه استعدادها و تواناییها و محدودیتها بتوانند از سفره تعلیم و تربیت بهره مند شوند.
محمدی با بیان اینکه جامعه هدف این طرح نوآموزان بدو ورود به دبستان هستند؛ گفت: برنامه سنجش سلامت و آمادگی تحصیلی نوآموزان تضمین کننده کیفیت آموزش است و خروجی برنامه سنجش کیفیت بخشی به آموزش و پرورش است.
وی با بیان اینکه پایه اول ابتدایی پایه بنیادین سنوات تحصیلی است؛ افزود: متولیان آموزش و پرورش باید با علم و اطلاع نوآموزان را وارد بدنه آموزش و پرورش کنند.
محمدی با بیان اینکه اجرای برنامه سنجش موجب می شود، متولیان تعلیم و تربیت با علم و آگاهی با دانش آموزان برخورد کنند؛ گفت: برنامه سنجش نوعی پیشگیری و یکی از برنامههای مهم و اساسی آموزش و پرورش است.
وی با اشاره به آغاز برنامه سنجش سلامت نوآموزان در ۱۵ پایگاه سنجش استان گفت: حدود هفت هزار نوآموز دوره پیش دبستانی مورد سنجش قرار گرفته اند و پیش بینی میشود حدود ۲۵ هزار نوآموز ورود به دبستان در این برنامه شرکت کنند.
در این مراسم پایگاه سنجش سلامت نوآموزان به صورت نمادین با حضور مسوولان استانی در دبستان استقلال ناحیه یک سنندج افتتاح شد و تعدادی از نوآموزان نیز از لحاظ بینایی، شنوایی، سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی مورد ارزیابی قرار گرفتند.