هادی ایزدی روز پنج شنبه به مناسبت دهم تیرماه روز صنعت و معدن در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ۲۲ مجوز جدید سرمایه گذاری با حجم سرمایه گذاری ۱۶۶ میلیارد ریال و زمینه اشتغال مستقیم ۲۳۶ نفر در سه ماهه امسال در گناباد صادر شده است.
وی ادامه داد: این میزان نسبت به دوره مشابه سال قبل از نظر تعداد ۱۰۰ درصد و به لحاظ زمینه اشتغال ۳۳ درصد و هنچنین میزان سرمایه گذاری ۳۲ رشد داشته داشت.
ایزدی گفت: مجوزهای سرمایه گذاری فوق در زمینه های ماشین سازی و تجهیزات، تولید کولر سلولزی، تجهیزات پزشکی، محصولات بهداشتی، مواد غذایی، قطعات پلاستیکی، محصولات بتونی و تولید مبلمان صادر شده است.
رییس اداره صنعت، معدن و تجارت گناباد گفت: همچنین سه پروانه بهرهبرداری صنعتی با حجم سرمایه گذاری ۱۴۱ میلیارد ریال و اشتغال مستقیم ۳۱ نفر در بخشهای تولید مواد شوینده و پاک کننده، انواع بلوک و آجر سفال و بازیافت قطعات پلاستیکی طی این مدت در شهرستان گناباد صادر شد.
وی از تولید حدود ۱۲۵ هزار تن انواع کالای صنعتی در سه ماهه امسال در شهرستان گناباد خبر داد.
وی خاطر نشان کرد: از مجموع ۱۵۹ نفر شغل جدید که طی سه ماهه نخست سال ۱۴۰۱ در بخش صنعت، معدن و تجارت شهرستان گناباد ایجاد شده، ۳۱ شغل در بخش صنعت و معدن و ۱۲۸ شغل در بخش تجارت و مشاغل خانگی بود.
رییس اداره صنعت، معدن و تجارت گناباد افزود: امسال ۶۵۰ میلیارد ریال تسهیلات از منابع داخلی،تبصره ای ، مشاغل خانگی، بنیاد علوی، منابع داخلی به ۶۶ طرح و واحد کوچک و متوسط صنعتی و صنفی این شهرستان پرداخت شد.
وی اظهار داشت: همچنین ۲ هزار و ۲۶۲ تن کالاهای صنعتی در این مدت به ارزش یک میلیون و ۵۲۰ هزار دلار شامل ظروف چینی، فرآورده های نسوز، سنگ نما،نشاسته، گلوتن ، زعفران و پسته بسته بندی شده، نمک بسته بندی، ظروف مقوایی و پودرهای معدنی از گناباد به ۱۰ کشور صادر شد.
ایزدی تصریح کرد: با وجود محدودیت ها و تشدید تحریم های اقتصادی این میزان کالای صادراتی نسبت به دوره مشابه سال قبل از نظر وزنی ۴۸ درصد و به لحاظ ارزش ۶۵ درصد رشد نشان می دهد.
وی تهیه ۳۴ مورد گزارش نظارتی بخش معدن،تایید سوخت معادن، تعیین تکلیف وضعیت ۱۱ معدن که به دلایل مختلف تعطیل بوده اند، تشکیل کارگروه ایمنی معادن ،پیگیری برگزاری مزایده ۳۷ مورد محدوده های معدنی در سطح شهرستان گناباد را از سایر اقدامات در سال جاری عنوان کرد.
وی همچنین از صدور ۱۲۰ پروانه کسب جدید، تعیین تکلیف ۳۸ واحد صنفی بدون پروانه کسب و برگزاری انتخابات دو اتحادیه صنفی طی همین مدت در گناباد خبر داد.
دهم تیرماه روز صنعت و معدن نامگذاری شده است.
۱۷۲ واحد صنعتی در بخشهای صنایع کانی فلزی و غیرفلزی، صنایع غذایی، شیمیایی و سلولزی در شهرستان گناباد فعالیت دارند که برای راه اندازی آنها هزار و ۲۷۳ میلیارد ریال سرمایه گذاری شده و برای سه هزار و ۲۸۴ نفر به طور مستقیم و دو برابر این تعداد به طور غیر مستقیم اشتغال ایجاد شده است.
سه شهرک و ناحیه صنعتی نیز با ۴۴۷ هکتار زمین و ۵۴ واحد فعال و ۱۱ سردخانه و انبار و سیلو در شهرستان گناباد فعال است.
از مجموع چهار هزار و ۷۰۰ واحد صنفی دارای پروانه کسب در شهرستان گناباد سه هزار و ۴۰۰ واحد فعال است. حدود ۵۰۰ شرکت تعاونی نیز با اشتغال بیش از ۶ هزار و ۵۰۰ نفر در این شهرستان فعالیت دارند.
مرکز شهرستان گناباد در ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.