به گزارش ایرنا از اعلام عصر پنجشنبه روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد قشم، افشار فتح الهی در دومین جلسه کمیته اقتصاد دانش بنیان قشم با اشاره به ترکیب متفاوت کمیته اقتصاد دانش بنیان در منطقه آزاد قشم نسبت به سایر نقاط کشور که عمدتا مسوولان دولتی اعضای آنها را شکل می دهند، اظهار داشت: این کمیته نویدبخش دستیابی به فناوری های برتری در زمینه تولید محصولات دانش بنیان و عملیاتی کردن منویات مقام معظم رهبری و شعار سال است.
وی افزود: علمیسازی روش های تولید با تعامل میان بخش های علمی، پژوهشی و دولتی قابل تحقق است.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم در این جلسه خواستار طراحی یک نقشه راه برای چارچوب عملکردی این کمیته به صورت عملیاتی شد.
فتح الهی هدف از تشکیل این کمیته را تقویت واحد های فناوری و شرکت های دانش بنیان و زمینه سازی برای جذب مجموعه های جدید عنوان کرد و ادامه داد: برگزاری این جلسات به نزدیک شدن عقاید و ایده ها، جهت حل مشکلات و ریل گذاری برای کارکرد بهتر و جذب شرکتهای دانشبنیان جدید کمک می کند.
وی همچنین از پیشنهادات دانشگاه های معتبر ملی برای استفاده از ظرفیت ها و حرکت جهشی در حوزه دانش بنیان جزیره خبر داد و گفت: با توجه به شرایط ویژه قشم به عنوان یک جزیره و یک منطقه آزاد، ظرفیت اولیه تبدیل شدن قشم به مرکز توسعه استارتاپ های کشور وجود دارد که نیاز به یک برنامه ریزی اصولی با کمک جامعه علمی جزیره دارد.
در ادامه این جلسه سیده الهام موسوی، مشاور امور بانوان دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد کشور بر حمایت مجموعه از طرح های توانمندسازی بانوان تاکید کرد.
مدیر پارک زیست فناوری خلیج فارس، مدیر مرکز بینالمللی رشد قشم و جمعی از مدیران عامل شرکت های دانش بنیان فعال در این منطقه در ادامه این جلسه به ایراد پیشنهاداتی در حوزه بهینه سازی تولیدات بر محور دانش، پرداختند.
به گزارش ایرنا، جزیره زیبای قشم مشرف به تنگه هرمز و مجرای ورودی به خلیج فارس و دریای عمان است.
این جزیره که بزرگترین جزیره خلیج فارس است، به دلیل مجاورت با اقیانوس هند، وجود منابع نفت و گاز و واحدهای پتروشیمی و پالایشگاهی و تجهیزات فراساحلی و برخورداری از تسهیلات بندری برای کشتیهای بزرگ (در رده پاناماکس) یکی از استراتژیکترین جزایر ایران و خلیج فارس است که به دلیل خدمات سوخترسانی به کشتیهای عبوری از آبراهه بینالمللی و پارکهای انرژی و زیست – فناوری آن شهرتی جهانی دارد.
از سوی دیگر، ویژگیهای طبیعی و تاریخی این جزیره، باعث شده قشم به یکی از مقاصد گردشگری اصلی در ایران تبدیل شود.
منطقه آزاد تجاری – صنعتی قشم، حدود ۳۰۰ کیلومتر مربع از این جزیره را شامل میشود.
این منطقه به دلیل قرارگیری در نقطهای کلیدی از کریدور ترانزیتی شمال – جنوب، دسترسی به کریدور پروازهای بینالمللی شرق – غرب و تسهیلات بندری آن، که به نوعی مکمل بندر شهید رجایی است، نقش پررنگی در تجارت و بازرگانی جهانی دارد.
اهداف و محورهای اصلی فعالیتهای این منطقه آزاد تجاری – صنعتی شامل توسعه و گسترش صنعت ترانزیت و حمل و نقل، گسترش تجارت و خدمات تجاری، صنایع انرژیبر، صنایع بیوتکنولوژیک و منابع دریایی، صنایع گردشگری، شیلات و صید صنعتی، خدمات پشتیبان نفت و پارکهای انرژی است.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آبهای خلیج فارس گسترده شده است.