فرآیندها برای توسعه صادرات میگو و ماهی خشک از قشم ساماندهی می شود

قشم - ایرنا - مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم گفت: در قشم ظرفیت های خوبی در حوزه محصولات شیلاتی به ویژه میگو و ماهی خشک وجود دارد که با ساماندهی برخی فرآیندها می توان برای صادرات بیشتر آنها برنامه ریزی کرد.

به گزارش ایرنا از اعلام روز پنجشنبه روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد قشم، افشار فتح الهی در دیدار با مدیرکل گمرکات هرمزگان و بندر شهید رجایی و رییس گمرک ایران در قشم، اظهار داشت: همراهی و هماهنگی میان بخش های مختلف در حوزه های اقتصادی می تواند زمینه ساز رونق و بهبود وضعیت اقتصادی و افزایش رضایت مندی فعالان اقتصادی، سرمایه گذاران و مردم باشد.

وی ادامه داد: امروز و با وجود تحریم های غیرقانونی دشمنان، مهم ترین مساله کشور موضوعات اقتصادی است که با هم افزایی و تعامل میان بخش ها می توانیم شرایط را برای حضور سرمایه گذاران و فعالیت در عرصه های مختلف اقتصادی تسهیل کنیم.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم تصریح کرد: از سال های دور قشم دارای ظرفیت های بسیار خوبی در حوزه محصولات شیلاتی بوده است و با ساماندهی برخی فرآیندها می توان برای صادرات محصولات شیلاتی به ویژه میگو و ماهی خشک برنامه ریزی کرد.

به گفته فتح الهی؛ در حوزه شرکت های دانش بنیان فعال در منطقه آزاد قشم نیز نیازمند ساز و کار مشخصی برای حمایت از فعالیت ها و تسهیل شرایط فعالیت آنها هستیم.

وی تصریح کرد: با هماهنگی میان سازمان منطقه آزاد قشم و گمرک و کاهش برخی فرآیندهای اضافی، شاهد تسریع و بهبود کیفیت خدمات رسانی به مردم خواهیم بود.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم خاطرنشان کرد: اگر ناهماهنگی در فعالیت های میان دستگاه ها ایجاد شود، این مردم هستند که ضرر خواهند کرد و این موضوع در دولت مردمی آیت الله رئیسی زیبنده نخواهد بود.

حسین سعیدی مدیرکل گمرکات هرمزگان و بندر شهید رجایی نیز در این جلسه گفت: تجربه همکاری و همراهی میان گمرک و سازمان منطقه آزاد قشم و سایر دستگاه ها در تعطیلات ابتدای سال جدید موجب شد تا خدمات رسانی خوبی همراه با رضایت گردشگران نوروزی صورت بگیرد.

وی ادامه داد: خوشبختانه هماهنگی خوبی میان مجموعه سازمان منطقه آزاد قشم و گمرک وجود دارد که موجب شده تا شاهد بهبود وضعیت خدمات رسانی و زمینه ساز رونق تجارت در این منطقه باشیم.

مدیرکل گمرکات هرمزگان اضافه کرد: مزیت ها و مشوق های خوبی برای واحدهای دانش بنیان از سوی گمرک جهت واردات و تامین مواد اولیه و تجهیزات مورد نیاز تولید و همچنین برای تسهیل صادرات محصولات آنها پیش بینی شده است.

به گفته سعیدی، حوزه شیلات در جزیره قشم بستری مناسب است که باید با برنامه ریزی دقیق و هماهنگی با سایر بخش ها برای بهبود وضعیت صادرات آن اقدام کرد.

وی خاطرنشان کرد: به دنبال آن هستیم با افزایش هماهنگی و همکاری با سایر دستگاه ها زمینه افزایش رضایتمندی فعالان اقتصادی و مردم را فراهم کنیم.

به گزارش ایرنا، جزیره زیبای قشم مشرف به تنگه هرمز و مجرای ورودی به خلیج فارس و دریای عمان است.

این جزیره که بزرگ‌ترین جزیره خلیج فارس است، به دلیل مجاورت با اقیانوس هند، وجود منابع نفت و گاز و واحدهای پتروشیمی و پالایشگاهی و تجهیزات فراساحلی و برخورداری از تسهیلات بندری برای کشتی‌های بزرگ (در رده پاناماکس) یکی از استراتژیک‌ترین جزایر ایران و خلیج فارس است که به دلیل خدمات سوخت‌رسانی به کشتی‌های عبوری از آبراهه بین‌المللی و پارک‌های انرژی و زیست – فناوری آن شهرتی جهانی دارد.

از سوی دیگر، ویژگی‌های طبیعی و تاریخی این جزیره، باعث شده قشم به یکی از مقاصد گردشگری اصلی در ایران تبدیل شود.

منطقه آزاد تجاری – صنعتی قشم، حدود ۳۰۰ کیلومتر مربع از این جزیره را شامل می‌شود.

این منطقه به دلیل قرارگیری در نقطه‌ای کلیدی از کریدور ترانزیتی شمال – جنوب، دسترسی به کریدور پروازهای بین‌المللی شرق – غرب و تسهیلات بندری آن، که به نوعی مکمل بندر شهید رجایی است، نقش پررنگی در تجارت و بازرگانی جهانی دارد.

اهداف و محورهای اصلی فعالیت‌های این منطقه آزاد تجاری – صنعتی شامل توسعه و گسترش صنعت ترانزیت و حمل و نقل، گسترش تجارت و خدمات تجاری، صنایع انرژی‌بر، صنایع بیوتکنولوژیک و منابع دریایی، صنایع گردشگری، شیلات و صید صنعتی، خدمات پشتیبان نفت و پارک‌های انرژی است.

شهرستان قشم شامل جزیره‌های قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آب‌های خلیج فارس گسترده شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha