اصغر احمدی روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: هماکنون پروانه سفید بلوط خوار در بخشی از جنگلهای لردگان، خانمیرزا، کیار و اردل مشاهده شده است.
وی، با بیان اینکه ۳۱۱ هزار هکتار وسعت استان پوشش جنگلی است، گفت: ۳۰ هزار هکتار از جنگلهای استان درگیر آفت جوانه خوار بلوط است که مقابله با این آفت نیازمند تخصیص اعتبار و عزم ملی، خرد جمعی بین مراکز دانشگاهی، تحقیقاتی، منابع طبیعی و محیط زیست است.
احمدی با اشاره به اینکه عمر دیرزیستی درختان یکی از عوامل قهری آسیب پذیری درختان جنگلی بلوط در مقابل این بیماری است، اظهار داشت: این بیماری یک چرخه اکوسیستمی طبیعی دارد که انجام مطالعات و تحقیقات علمی در این زمینه مهم است.
به گفته وی، پارسال ۳۰۰ هکتار از جنگلی استان با ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار محلول پاشی شده است.
احمدی با اشاره به اینکه سند توسعه و احیای جنگلهای زاگرس به ریاست معاون اول رییس جمهور و دبیری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری تهیه شده است ،گفت: این سند به منظور تدوین برنامههای لازم برای احیاء این جنگلها در حال نهایی شدن است.
وی بر اجرای طرح محلول پاشی برای مقابله با این آفت در سطح جنگلهای زاگرس تاکید کرد و گفت: برای محلولپاشی کل مساحت جنگلهای استان به بیش از ۱۰ میلیارد تومان اعبتار نیازاست تا بوسیله بالگرد و هوایی در مناطق مختلف استان به خصوص مناطق سختگذر محلول پاشی انحام شود.
به گزارش ایرنا، آفات جوانهخوار و برگخوار بلوط یکی از مهمترین علتهای تخریب گونههای جنگلی بلوط است که این آفت در مرحله لاروی از جوانهها و برگها تغذیه و در صورت طغیان درختان را عاری از برگ میکند.
آفات در اکوسیستم به ۲ دسته آفات اولیه و ثانویه تبدیل میشود که آفت برگخوار، جوانهخوار آفت اولیه است و این آفات که تک نسلی هستند و یک بار در سال حاضر میشوند و به دلیل اینکه برگخواری شدید دارند با حضور در یک منطقه درختان را عاری از برگ میکنند.