به گزارش روز شنبه ایرنا از پایگاه خبری «کیودو نیوز» ژاپن، براساس اطلاعات پلیس ژاپن، «تتسویا یاماگامی» ۴۱ ساله که دیروز در سخنرانی «شینزو آبه» نخست وزیر سابق ژاپن از پشت سر به او شلیک کرد، در بازجوییهای پلیس این کشور اعتراف کرده کینهای نسبت به "سازمانی خاص" که احتمالا گروهی مذهبی هستند داشته که معتقد بوده با شیزو آبه ارتباطاتی داشتند.
وی همچنین ارتکاب به جرم را به دلیل مخالفت با عقاید سیاسی شینزو آبه رد کرده است.
پلیس روز گذشته محل زندگی وی را تفتیش و در آن مواد منفجره و اسلحه دستساز پیدا کرد.
براساس گزارش آژانس کارمندان ژاپن، تتسویا یاماگامی که در حال حاضر بیکار است از پاییز ۲۰۲۰ در کارخانهای در منطقه «کانسائی» کار میکرده اما در ماه مه از کارش بیرون آمده است. او پیشتر به مدت ۳ سال و تا ماه اوت سال ۲۰۰۵ از اعضای نیروی دفاع نیروی دریایی ژاپن بوده است.
شینزو آبه، نخست وزیر سابق ژاپن روز جمعه پس از اصابت گلوله به بیمارستان منتقل شد و درحالی که شرایط وخیمی داشت و علائم حیاتی در او دیده نمیشد، ساعاتی بعد در بیمارستان درگذشت.
امروز صبح، پیکر شینزو آبه پس از انجام کالبدشکافی از بیمارستان در نارا خارج شد. قرار است همسر شینزو آبه به همراه پیکر وی امروز به توکیو برسند.
کالبدشکافی نشان داده است ۲ محل اصابت گلوله یکی بر روی بالای بازوی چپ و دیگری روی گردن نخست وزیر سابق ژاپن وجود دارد. زخمی دیگر در ناحیه گردن دیده شده اما مشخص نیست چگونه بوجود آمده است.
«جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا امروز در گفت و گوی تلفنی با «فومیو کشیدا» نخست وزیر ژاپن پیام تسلیت خود را درباره درگذشت شینزو آبه ابراز کرد. آنها همچنین درباره میراث این سیاستمدار کهنه کار صحبت کردند.
شینزو آبه از دسامبر ۲۰۱۲ تا سپتامبر ۲۰۲۰سکان سیاست ژاپن را در دست داشت. وی طولانیترین مدت نخستوزیری این کشور را بر عهده داشته است. در زمان وی سیاستهای ژاپن به شکل قابل توجهی چرخش به راست کرد. آبه یکی از مدافعان سرسخت بازنگری در قانون اساسی صلح طلب ژاپن پس از جنگ جهانی دوم بوده است. در اصل ۹ قانون اساسی ژاپن آمده که این کشور "برای همیشه از جنگ به عنوان حق حاکمیت ملت و تهدید یا استفاده از زور به عنوان وسیلهای برای حل و فصل اختلافات بین المللی چشم پوشی میکند. "
انتخابات مجلس اعلا روز یکشنبه این هفته در ژاپن برگزار میشود. بنا بر نظرسنجیها انتظار میرود که حزب آبه یعنی لیبرال دمکرات (LDP) پیروزی قاطعی به دست آورد. این پیروزی میتواند به بحث تغییر قانون اساسی شتاب بیشتری دهد. ژاپن دارای برخی از سختگیرانهترین قوانین حمل سلاح در جهان است و یکی از امنترین کشورهای جهان محسوب میشود.