۱۸ تیر ۱۴۰۱، ۱۱:۵۹
کد خبرنگار: 2331
کد خبر: 84816136
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

ترور آبه، شلیک به قلب دموکراسی ژاپن

۱۸ تیر ۱۴۰۱، ۱۱:۵۹
کد خبر: 84816136
ترور آبه، شلیک به قلب دموکراسی ژاپن

تهران – ایرنا – ترور شینزو آبه نخست وزیر پیشین ژاپن تنها دو روز قبل از انتخابات مجلس اعیان این کشور در حالی رخ داد که برخی تحلیل گران این کشتار را نه تنها ترور یک شخصیت سیاسی برجسته، بلکه شلیک به قلب دموکراسی می دانند.

به گزارش روز شنبه ایرنا، روزنامه آساهی شیمبون ژاپن در نوشتاری در این خصوص آورد: گلوله هایی که شینزو آبه را از پا درآورد، پایه های دموکراسی را هدف قرار داد. ما با نهایت خشم این اقدام شینع را محکوم می کنیم و در عین حال از درگذشت نخست وزیر پیشین متاسفیم.

این مساله کاملا تکان دهنده است که این سیاستمدار فعال و بانفوذ تنها دو روز قبل از انتخابات مجلس اعیان کشته شد.

انتخابات، اصلی ترین پایه های یک دموکراسی است. آزادی فکر و عقیده و همچنین آزادی بیان و رای دادن، برترین حقوقی است که باید در جریان انتخابات به شدت مورد حمایت قرار گیرد.  

نویسنده در ادامه نوشت: هر تلاشی صرف نظر از انگیزه آن، برای برهم زدن انتخابات از طریق خشونت و سرکوب آزادی، چالشی را پیش روی دموکراسی پس از جنگ ما ایجاد می کند و کاملا غیرقابل قبول است. ما نیاز داریم با خطر و شدت این جنایت وصف ناپذیر مقابله کنیم.

سیاستمداران از سوی رای دهندگان انتخاب می شوند تا به عنوان نماینده همه مردم عمل کنند. قانونگذارانی که از سوی رای دهندگان برای این منصب مناسب شناخته نشوند، کرسی هایشان را در فرآیند انتخاباتی از دست می دهند.

آبه قدیمی ترین نخست وزیر در ژاپن پس از جنگ جهانی دوم بود. میراث سیاسی وی به نحوی غیرقابل اجتناب در آینده مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت. همانطور که یاسوهیرو ناکاسون نخست وزیر ژاپن در سال های ۱۹۱۸ تا ۲۰۱۹میلادی گفت همه سیاستمداران متهم در دادگاه تاریخ هستند.

با این حال، مطلقا هیچ توجیهی وجود ندارد که یک سیاستمدار، بهای عملکرد خود را با جانش بدهد.

این نوشتار در ادامه تاکی می کند: ژاپن در یک دوره پرتلاطم قبل از جنگ، با تروریسم سیاسی دست به گریبان بود. از جمله این موارد ترور تسویوشی اینوکای نخست وزیر سال های ۱۸۵۵ تا ۱۹۳۲ در حادثه ۱۵ می و تلاش برای کودتای ۱۹۳۶ از سوی افسران جوان ارتش امپراطوری ژاپن در حادثه ۲۶ فوریه بود. یادآوری این نکته که این حملات تروریستی در نهایت به شکست ویرانگر در جنگ اقیانوس آرام منتهی شد که شماری کشته در داخل و خارج برجا گذاشت، مساله هوشیارکننده ای است.

حملات تروریستی علیه سیاستمداران در ژاپن پس از جنگ جهانی دوم نیز رخ داد. هر زمانی که حمله ای اتفاق می افتاد، مردم ژاپن خشم خود نسبت به این اقدامات نکوهش باری را نشان می دادند، اما همچنان بدون تسلیم در برابر این تهدید، موفق شدند از آزادی های خود محافظت کنند. این تعهد ارزشمند به آزادی باید به نسل های آینده منتقل شود.

نویسنده این نوشتار از مقام های مربوطه خواست پیشینه این قتل را روشن کننده و مردم را به رفتن پای صندوق های رای برای انتخابات روز ۱۰ ژوئیه (۱۹ تیر) فراخواند.

از آغاز قرن بیست و یکم، دموکراسی در بخش های مختلف جهان از مسیر اصلی خود خارج شده است. حملات اوباش به ساختمان کنگره در واشنگتن در روز ۶ ژانویه ۲۰۲۱ به برجسته ترین نماد این روند تخریب گذانه تبدیل شد. اما ترور نخست وزیر پیشین ژاپن بر عمق بحران دمکراسی در این کشور تاکید داشت.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha