کرمان - ایرنا - مدیرکل زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی استان کرمان با اشاره به اینکه راه‌اندازی دادرسی‌های الکترونیک یکی از دستاوردهای این اداره کل است گفت: پس از شیوع ویروس کرونا در مجموع بیش‌ از ۸۴ درصد از مددجویان زندان‌های کرمان از طریق دادرسی الکترونیک محاکمه شده‌اند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سید مجتبی حسینی در نشست خبری با اصحاب رسانه به استفاده از تاسیسات حقوقی برای مددجویان زندان‌ها در سال گذشته اشاره کرد و افزود: سال گذشته ۹۷۶ نفر از مددجویان زندان‌های کرمان از آزادی مشروط استفاده کرده اند.

وی اظهار داشت: ۷۷۶ نفر از مددجویان زندان های کرمان نیز از تعلیق مجازات، ۹۱۰ نفر از آزادی با جلب گذشت شاکی، ۸۷۰ نفر از عفو و هفت هزار و ۵۶۲ نفر اعطای مرخصی استفاده کرده‌ و در مجموع سه هزار و ۲۱۹ مورد بازدید مقامات قضایی از زندان‌ها حاصل شده است.
مدیرکل زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی استان کرمان، توسعه استفاده از پابند الکترونیکی را از دستاوردهای اخیر در حوزه زندان‌ها دانست و تاکید کرد: در یکسال اخیر جهش های ویژه ای در این حوزه در زندان‌های استان کرمان داشته‌ایم و هم‌اینک ۳۵۸ زندانی با استفاده از پابند الکترونیکی تحت مراقبت هستند و ۲۲۰ پابند الکترونیکی دیگر نیز در آستانه معرفی مددجویان است. 
وی با اشاره به این مطلب که در سال گذشته ۳۲ مورد اخذ رضایت قصاص را داشته‌ایم، گفت: در سالجاری برای ۱۳ نفر از مددجویانی که قصاص آن‌ها تایید شده با کمک شوراهای حل اختلاف ویژه زندان‌ها جلب رضایت اولیای دم انجام شده است.
حسینی با اشاره به اینکه اقدامات سازمان زندان ها در دو بخش تامینی و تربیتی تعریف شده است، بیان کرد: حوزه تامینی به امنیت زندان‌ها، زندانیان و مجموعه بر می‌گردد و اصل وظیفه زندان‌ها، اصلاح و تربیت مددجویان است و از این رو در سند تحول و تعالی قضایی، ماموریت اصلاح و تربیت مددجویان به سازمان‌ها زندان‌ها واگذار شده است.
مدیرکل زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی استان کرمان تصریح کرد: برنامه‌های فرهنگی و تربیتی با محوریت قرآن و نماز، فنی و حرفه‌ای، بهداشت و درمان، اجرای احکام و معاضدت قضایی، حمایت از خانواده زندانیان و مرکز مراقبت‌های پس از خروج در زندان‌ها مورد توجه قراردارد.
مدیرکل زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی استان کرمان با اشاره به اینکه برای همه زندانیان با هر نوع جرم و محکومیتی که وارد زندان می شوند، برنامه‌های مناسبی تدوین شده است، تاکید کرد: مددجویان در زندان‌ها می‌توانند از ظرفیت‌های موجود برای تعالی جسم و روح خود و کسب مهارت‌ها استفاده کنند و در این زمینه اساتید و مربیان مجربی حضور دارند و ظرفیت، های بسیار خوبی در این حوزه وجود دارد.
وی با اشاره به این مطلب که اشتغال و حرفه‌آموزی از اولویت‌های سازمان زندان، ها در سالجاری به شمار می‌رود، تاکید کرد: استفاده حداکثری از توان بخش خصوصی، خیران و کارآفرینان با رویکرد اقتصادی برای ایجاد کارگاه‌های خود اشتغالی، توسعه کارگاه های داخل زندان‌ها، شناسایی استعدادهای زندانیان، در اختیار قرار دادن مواد اولیه صنایع دستی و توسعه آموزش‌های مهارتی در این حوزه مورد توجه قرار گرفته است.
حسینی با اشاره به اینکه یکی از دلایل ورود مددجویان زندان‌ها به زندان، نداشتن شغل و اعتبار اجتماعی است، بیان کرد: به منظور کاهش ورود مجدد مددجویان زندان‌ها به زندان اتخاذ تدابیر لازم برای حرفه آموزی و ایجاد اشتغال برای مددجویان پس از آزادی ضروری است و از این رو آموزش‌های مهارتی شغل و تدابیر علمی و کاربردی برای اشتغال زایی در بین مددجویان زندان، ها به صورت ویژه‌ای مورد توجه قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه آموزش و اشتغال در جامعه از سیاست‌های پیشگیری از وقوع جرم محسوب می‌شود، تصریح کرد: یکی از تدابیری که دولت‌ها با توجه به شرایط جامعه می‌توانند در زمینه پیشگیری از وقوع جرم و کاهش ورودی به زندان‌ها داشته باشند، ایجاد اشتغال و حرفه، آموزی است.
حسینی با اشاره به اینکه در سال گذشته ۲۴۰ دوره آموزشی در ۶۰ رشته شغلی در زندان‌های استان کرمان انجام شده است، تاکید کرد: طی سال گذشته، چهار هزار و ۸۷۳ مددجو در آزمون‌های مربوطه شرکت کرده اند که از این تعداد سه هزار و ۲۰۰ نفر از مددجویان زندان‌ها موفق به دریافت گواهینامه های آموزشی شده‌اند.
وی با بیان اینکه در گواهینامه، های حرفه آموزی صادر شده برای مددجویان زندان‌ها نامی از زندانی بودن فرد وجود ندارد، اظهارداشت: موضوع اشتغال در زندان‌های استان کرمان تحت سه بخش اشتغال کارگاهی، اعزام به کار و اشتغال نشسته اجرایی می‌شود.
مدیرکل زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی کرمان با اشاره به اینکه در سطح کارگاه‌های این استان یکهزار و ۴۰ مددجو مشغول به کار هستند، گفت: تعداد یک هزار و ۲۴۰ مددجوی زندان‌ها نیز در حوزه اشتغال نشسته (در بندهای زندان) مشغول به کار هستند.
وی با اشاره به این مطلب که حقوق مددجویان زندانی مشغول به کار ۵۰ درصد درآمد مددجویان زندان‌ها به حساب خانواده و ۵۰ درصد به حساب خود مددجویان واریز می‌شود، تصریح کرد: در سال گذشته نزدیک ۹ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان حقوق از طریق بنیاد تعاون و انجمن حمایت به حساب خانواده‌های زندانیان و مددجویان زندان‌ها واگذار شده است و در سه ماهه امسال نیز ۲ میلیارد تومان حقوق واریز شده است.
حسینی گفت: طی سال گذشته چهار میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان تسهیلات اشتغال به مددجویان زندان‌ها پرداخت شده است و برش استانی امسال نیز ۲۲ میلیارد تومان پیش‌بینی شده است.
وی تصریح کرد: در حوزه آموزشی نیز در مقاطع ابتدایی، متوسطه و دانشگاهی کلاس های آموزشی برای مددجویان زندان ها برگزار می شود و هم، اینک ۱۲ مددجو در مقاطع عالی تحصیلی در حال تحصیل هستند.
مدیرکل زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی استان کرمان گفت: در سال گذشته چهار هزار و ۹۳۰ نفر دوره‌های عمومی قرآنی و ۲ هزار و ۴۳۰ نفر در دوره های تخصصی قرآن شرکت کرده‌اند.
وی بیان کرد: به منظور اجرای کارهای فرهنگی و تربیتی در زندان‌های استان کرمان ۳۹ روحانی و ۲۵ مربی به جز مربیان آموزش فنی و حرفه، ای به کار گرفته شده‌اند. 
حسینی با اشاره به این مطلب که خانواده‌های زندانیان به دلیل فقدان سرپرست خانواده دچار دشواری‌های بسیار زیادی می‌شوند، تاکید کرد: ۱۳ انجمن حمایت زندانیان در استان کرمان فعالیت دارند که در سال گذشته ۲۴۴ مددجویان با کمک این انجمن‌ها آزاد شده‌اند.
وی از همکاری‌های کمیته امداد امام خمینی (ره) نیز تقدیر کرد و گفت: در سال گذشته ۳۴ هزار و ۹۶۱ مورد حمایت نقدی و غیرنقدی توسط انجمن حمایت زندانیان انجام شده و با کمک ستاد دیه ۳۲۷ زندانی از زندان‌های استان کرمان آزاد شده اند.
حسینی با بیان اینکه در سال گذشته ۱۹۰ شکات ۲۸۶ میلیارد از بدهی خود را بخشیده اند، تاکید کرد: مرکز مراقبت‌های پس از خروج نیز معرفی به بانک برای دریافت تسهیلات اشتغال، معرفی به نهادهای حمایتی، مشاوره های شغلی، اقدامات درمانی و ترک اعتیاد، پیگیری امورات قضایی مددجویان و اخذ رضایت شکات را دنبال کرده است.
وی با اشاره به اینکه ۶۲ درصد زندانیان استان کرمان مربوط به مواد مخدر هستند، بیان کرد: سرقت، جرایم علیه اشخاص و جرایم علیه اخلاق و عفت عمومی در رتبه‌های بعدی قرار دارند.
مدیرکل زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی استان کرمان تصریح کرد: براساس تدابیر اتخاذ شده در زندان‌های استان کرمان، در سال های اخیر با وجود شیوع بیماری کرونا هیچ مورد فوتی در زندان های استان کرمان وجود نداشته است.
وی بر همکاری سازمان‌های فرهنگی و اجتماعی به منظور کاهش ورودی به زندان‌ها، اصلاح و تربیت مددجویان و جلوگیری از ورود مجدد به زندان‌ها تاکید کرد و افزود: بیش‌از ۱۳ نهاد در این رابطه مسئولیت دارند و باید به اجرای مسئولیت‌های خود توجه لازم را داشته باشند.

به گزارش ایرنا، خبرنگاران کرمانی امروز قبل از برگزاری نشست خبری از بخش های مختلف زندان مرکزی کرمان بازدید کردند.