به گزارش خبرنگار ایرنا، افشین رحیمی روز چهارشنبه در نشست شورای مهارت استان خراسان رضوی افزود: در ۶ ماه گذشته مجوز ۱۰۰ آموزشگاه آزاد فنی و حرفهای در خراسان رضوی صادر شده است که امروز به طور همزمان فعالیت خود را آغاز میکنند.
وی بیان کرد: تاکنون ۴۷ مرکز دولتی و یکهزار مرکز خصوصی در حوزه آموزشگاه های فنی و حرفهای در استان فعال بوده است، که به دلیل حجم ورودی مهارت آموزان و نیاز جامعه، مهارت آموزی در محیط های دیگر به غیر از آموزشگاه ها نیز گسترش یافته است.
وی اظهار داشت: امروز علاوه بر هزار و ۳۷۸ مرکز مهارت آموزی که در خراسان رضوی وجود دارد، فعالیت ۳۱ مرکز مهارت آموزی دیگر در ۲۱ شهرستان استان آغاز می شود.
مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای خراسان رضوی گفت: ماموریت اصلی این نهاد ارایه خدمات آموزشی به افراد بازمانده از تحصیل است، اما امروز بیش از ۷۰ درصد از ظرفیت این نهاد را خروجی های دو نظام آموزشی در کشور شامل وزارت آموزش و پرورش و وزارت علوم به خود اختصاص دادهاند.
رحیمی به طرح مهارت آموزی در محیط واقعی کار در خراسان رضوی اشاره و بیان کرد: در یکهزار و ۳۷۸ واحد در اصناف، پادگانها و زندان های استان، علاوه بر خدمات معمول آنها، ارایه آموزشهای مهارتی در راستای اجرای طرح "مهارت آموزی در محیط واقعی کار" را برعهده دارند.
وی بیان کرد: ۴۵ واحد صنعتی در استان از مرکز آموزش فنی و حرفه ای برخوردار هستند، همچنین مراکز فنی و حرفه ای در بیش از ۹۰ درصد دانشگاههای خراسان رضوی نیز ایجاد شده اند.
مدیر کل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: در سال ۱۳۸۳ سامانه ای تحت عنوان نظام اطلاع رسانی بازار کار طراحی و اجرا شد که بر اساس آن افراد هر روز می توانستند وضعیت شغلی و مهارتی خود را در این سامانه اظهار کنند و کارفرماها با مراجعه به سامانه افراد مورد نیاز خود را پیدا می کردند که این خوداظهاری اشتغال بازخورد خیلی مناسبی نیز داشت.
رضا عباسزاده افزود: این نرمافزار فقط در یک سال اجرا شد، تاکنون نیز شرایطی فراهم نشده است تا بتوان نیروی کار را متناسب با نیاز روز در اختیار کارفرما گذاشت.
وی با تاکید بر بازارمحوری و مهارت آموزی گفت: به منظور ورود رسانه ملی به موضوع گسترش اطلاع رسانی در خصوص طرح "مهارت آموزی در محیط واقعی کار" می توان برنامه های بنگاه محور برای صدا و سیما تعریف کرد تا آن رسانه با محوریت یکی از بنگاه های اقتصادی، بتواند برنامهای به این منظور تولید و پخش کند.
عباسزاده ارایه طرحی مبنی بر خود اظهاری اشتغال افراد از طریق اپلیکیشن، تمرکز بر پادگانها برای ارایه آموزشهای مهارتی و فراهم کردن زمینه اشتغال بلافاصله بعد از صدور کارت پایان خدمت برای افراد، اولویت بخشی پرداخت تسهیلات بانکی ارزان قیمت به کارآفرینان را مورد تاکید قرار داد.