به گزارش ایرنا، ابراهیم قلی زاده روز پنجشنبه در آستانه هفته فرهنگ مالیات در مصاحبه با خبرنگاران با بیان اینکه سال گذشته مالیات وصولی در کل کشور در مجموع ۳۰۵ هزار میلیارد تومان بود، افزود: پارسال مالیات وصولی در استان اردبیل نسبت به کل کشور ۳۳ دهم درصد بود.
وی با بیان اینکه از کل مالیاتهای وصول شده در استان اردبیل ۳۰ درصد مربوط به حقوق کارمندان، ۱۰ درصد مربوط به مشاغل و ۲۵ درصد نیز مربوط به اشخاص حقوقی و شرکت ها بوده است، اظهار کرد: این امر بیانگر این است که اردبیل هنوز با صنعتی شدن فاصله زیادی دارد.
قلی زاده بیان کرد: با اقدامات انجام شده در چهار ماهه امسال وصول مالیات در استان اردبیل نسبت به مدت مشابه پارسال ۳۰ درصد افزایش داشته است.
وی با اشاره به رتبه ۲۸ استان اردبیل در بین استان های کشور در وصول مالیات از مودیان اضافه کرد: این امر نشانگر عدم سرمایه گذاری مناسب، عدم توسعه صنایع و تولید ناخالص داخلی و ظرفیت مالیاتی کم در این استان است.
مدیرکل امور مالیاتی استان اردبیل با بیان اینکه در سال ۹۹ در مجموع از محل ارزش افزوده ۲۲۱ میلیارد تومان مالیات در استان اردبیل وصول شده بود، ادامه داد: این رقم پارسال با افزایش به ۳۶۵ میلیارد تومان نسبت سال ماقبل بیش از ۶۵ درصد افزایش داشته است.
وی علت افزایش وصولی از محل ارزش افزوده در استان را جمع آوری پرونده ها از سایر استان ها و وصول آنها در اردبیل برشمرد و تصریح کرد: پارسال از این محل۱۴۱ میلیارد تومان به خود استان تخصیص یافت و در اختیار شهرداری ها و دهیاری ها قرار گرفت.
تمکین مالیاتی در استان اردبیل نهادینه شده است
مدیرکل امور مالیاتی استان اردبیل گفت: پارسال در حوزه فرهنگ سازی مالیاتی در استان اقدامات خوبی انجام شده به طوری که امروز تمکین مالیاتی در اردبیل نهادینه شده است.
قلی زاده با اشاره به کسب رتبه نخست روابط عمومی اداره کل امور مالیاتی استان اردبیل در بین استان های کشور، افزود: با تنویر افکار عمومی و ارتقای فرهنگ مالیاتی استان اعتماد مودیان به این اداره کل افزایش یافته است.
وی اظهار کرد: در سال ۹۹ تعداد ۴۷ هزار و ۹۰۰ اظهار نامه از سوی مودیان به ادارات مالیات در استان ارایه شده بود که این رقم پارسال به ۷۷ هزار و ۹۵۶ اظهار نامه افزایش یافت که نشان دهنده استقبال مردم و تمکین مالیاتی آنها با فرهنگ سازی های صورت گرفته است.
این مقام مسئول بیان کرد: با هدف راحتی و افزایش رضایت مندی مشتریان و مودیان برون سپاری امورات مربوط به وصول مالیات در استان انجام شد به طوری که امروز دیگر نیازی به مراجعه حضوری مودیان به امور مالیاتی نیست.
وی شناسایی مودیان مالیاتی جدید و مقابله با فرار مالیاتی را یکی دیگر از اولویت های اداره کل امور مالیاتی استان برشمرد و اضافه کرد: پارسال در همین راستا با هماهنگی بانک مرکزی ۲۳ هزار مودی مالیاتی جدید در استان اردبیل شناسایی و برای هر کدام از آنها پرونده جدیدی باز شد.
مدیرکل امور مالیاتی استان اردبیل ادامه داد: در راستای تحقق عدالت مالیاتی و ساماندهی دستگاههای پوز، برای هر دستگاه پوز یک پرونده مالیاتی جدید باز خواهد شد و با تشدید نظارت ها تا یک ماه آینده دستگاههای پوز بیهویت و فاقد پرونده مالیاتی غیرفعال خواهند شد.
قلی زاده اجرای قانون پایانههای فروشگاهی را از مهمترین برنامههای اداره کل امور مالیاتی استان در سالجاری عنوان کرد و گفت: تمامی فعالان اقتصادی و مودیان باید تا یک ماه آینده با مراجعه به این سامانه ثبت نام کرده و عضو شوند.
او با بیان اینکه وصول مالیات جزو وظایف ذاتی امور مالیاتی است، افزود: یکی از رسالتهای مهم و خطیر رسانههای مطالبهگر تلاش برای تحقق عدالت مالیاتی و ایجاد و افزایش اعتماد در بین مودیان مالیاتی است.
مدیر کل امور مالیاتی استان اردبیل اظهار کرد: امیدواریم با اجرای عدالت مالیاتی و تشویق مودیان به طرح خوداظهاری مالیاتی و تمکین در پرداخت به موقع مالیات بیش از پیش شاهد ارتقای نظام سلامت اداری باشیم.