داریوش سرخانی مقدم روز دوشنبه در بازدید از خبرگزاری ایرنا مرکز اردبیل با بیان اینکه سال گذشته اظهار نامه مالیاتی ۷۸ هزار شخصیت حقیقی مربوط به سال ۱۴۰۰ در این استان وصول شد، افزود: در سال جاری ۹۸ هزار و ۸۰۰ اظهار نامه مالیاتی در استان دریافت شد.
وی اظهار کرد: تغییر روش مالیات ستانی و اصلاح شیوههای مالیاتی، استفاده از سامانه فروشگاهی و اطلاعات حساب دستگاه کارتخوان مودیان در راستای عدالت مالیاتی سبب افزایش تعداد اظهارنامههای تسلیم شده از سوی اشخاص حقیقی شده است.
مدیرکل امور مالیاتی استان اردبیل افزود: امسال از ۹۸ هزار و ۸۰۰ اظهارنامه مالیاتی دریافت شده ۷۳ هزار نفر از مودیان به محاسبه مالیات خود توسط اداره کل امور مالیاتی استان تمکین و به نوعی به این اداره کل اعتماد کردند که بیانگر همکاری و تعامل بسیار خوب مالیات دهندگان با این مجموعه است.
۱۸ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال مالیات در اردبیل وصول شد
مدیرکل امور مالیاتی استان اردبیل با بیان اینکه سال گذشته در مجموع ۱۸ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال مالیات از افراد حقیقی و حقوقی در این استان وصول شد، ادامه داد: از این میزان سه هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال مالیات از اشخاص حقیقی و خصوصی، سه هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال مالیات از اشخاص حقوقی و هفت هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال نیز مالیات غیرمستقیم از جمله مالیات بر ارزش افزوده و عوارض خروج از کشور بوده است.
سرخانی مقدم اظهار کرد: سهم استان اردبیل امسال از در آمدهای مالیاتی ۲۳ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال تعیین شده که امیدواریم با همکاری فعالان اقتصادی استان این امر تحقق یابد.
وی با تاکید بر این نکته که پایههای مالیاتی صرفا مشاغل نیست، گفت: درآمدهای مالیاتی از طرق مختلف از جمله از اشخاص حقیقی و حقوقی، ارثیه، مالیات ارزش افزوده و مصرف و شمارهگذاری خودرو وصول میشود.
بیش از ۹۰ درصد درآمدهای عمومی استان اردبیل از طریق مالیات تامین میشود
مدیرکل امور مالیاتی استان اردبیل با اشاره به اینکه بیش از ۹۰ درصد درآمدهای عمومی این استان از منبع مالی مالیات تامین میشود، افزود: تصور اینکه مالیات پرداخت شده در جای دیگری هزینه و خرج میشود، تصور درستی نیست چرا که مالیات وصولی استان به خزانه دولت واریز میشود و پس از آن به خود استان برگشته و در توسعه، پیشرفت، عمران و آبادانی هزینه میشود. حتی مازاد درآمدها نیز بعد از واریز به خزانه دوباره به استان عودت داده شده و هزینه میشود.
تصور اینکه مالیات پرداخت شده در جای دیگری هزینه و خرج میشود، درست نیست چرا که مالیات وصولی استان به خزانه دولت واریز میشود و پس از آن به خود استان برگشته و در توسعه، پیشرفت، عمران و آبادانی هزینه میشود.
وی با بیان اینکه تمام مالیاتی که از سوی صنوف، واحدهای تولیدی و خدمات و مودیان پرداخت میشود به جامعه برمیگردد و صرف رشد و عمران و آبادانی آن میشود، اظهار کرد: سال گذشته بیش از مجموع مالیات وصولی به استان اختصاص یافت تا در حوزههای مختلف صرف توسعه شود.
سرخانی مقدم با اشاره به اینکه تا امروز کمتر برای مردم توضیح داده شده که این مالیاتها و پولهایی که گرفته میشود، کجا خرج میشود، اضافه کرد: باید این موضوع از طریق فرهنگسازی برای مردم شفاف بیان شود.
تمکین مالیاتی در اردبیل نهادینه شده است
مدیرکل امور مالیاتی استان اردبیل گفت: با تنویر افکار عمومی و ارتقای فرهنگ مالیاتی استان اعتماد مودیان به این اداره کل افزایش یافته است.
سرخانی مقدم با اشاره به نقش رسانهها بویژه ایرنا به عنوان خبرگزاری رسمی و مرجع کشور در نهادینه کردن فرهنگ مالیات افزود: رسانهها در فرهنگسازی مالیات نقش ارزندهای دارند چراکه هر چه اطلاعرسانیها در این حوزه بیشتر باشد، اعتراضها کاهش و انگیزه و فرهنگ پرداخت مالیات افزایش مییابد.
وی بیان کرد: فعالان اقتصادی و اصناف باید حسابهای مربوط به پرونده تجاری و مالیاتی خود را از حسابهای عادی و شخصی خود جدا کنند تا مشمول دریافت مالیات نشوند.
این مقام مسئول با بیان اینکه گردش مالی باید مرتبط با شغل باشد ، اظهار کرد: مستندات مربوط به تبادلات بانکی و تراکنشهای فعالان اقتصادی باید تفکیک شده و به نظام مالیاتی ارائه شود در این صورت بخشی که مربوط به خرید و فروش و داد و ستد و مبادلات روزمره است بهعنوان درآمد لحاظ میشود و مابقی حذف خواهد شد.
مدیرکل امور مالیاتی استان اردبیل با اشاره به اینکه فعالان اقتصادی باید اطلاعات و مدارک خود را ارائه کنند، اضافه کرد: برخی مودیان اطلاعی از گردش مالی خود ندارند، در صورتی که احراز شود که این تراکنشها درآمد نیست، مشمول مالیات هم نخواهد شد.
سرخانی مقدم ادامه داد: امیدواریم با اجرای عدالت مالیاتی و تشویق مودیان به طرح خوداظهاری مالیاتی و تمکین در پرداخت بهموقع مالیات بیش از پیش شاهد ارتقای نظام سلامت اداری و توسعه جامعه باشیم.
نظر شما