سبزوار- ایرنا- مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جوین گفت: امسال در این شهرستان از ۴۱۵ هکتار مزرعه، هزار و ۵۰۰ تُن دانه روغنی کلزا تولید شد که در مقایسه با سال گذشته ۵۰ درصد افزایش داشت.

علی اکبر قارزی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: پارسال بر اثر کم آبی و گرمای زیاد هوا، میزان تولید دانه روغنی کلزا در شهرستان جوین، هزار تُن بود.

وی ادامه داد: امسال ۶۷۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان به کشت دانه روغنی کلزا اختصاص یافت اما سرمای اواسط آذرماه سال جاری باعث خسارت ۲۰ درصدی به این محصول و از بین رفتن حدود ۱۵۵ هکتار از این مزارع شد.

مدیر جهاد کشاورزی جوین با تاکید بر ترویج کشت دانه‌های روغنی تصریح کرد: کشت این محصول علاوه بر ایجاد خوکفایی در تولید روغن مصرفی کشور و جلوگیری از خروج ارز، مزایای فراوانی در ایجاد تناوب زراعی و افزایش ماده آلی خاک و در نتیجه رونق کشاورزی دارد.

قارزی با اشاره به اهمیت کشت محصولات راهبردی و اهمیت تولید و تامین امنیت غذایی افزود: شهرستان جوین به عنوان قطب تولید محصولات کشاورزی و همچنین تولید کننده محصولات راهبردی همچون چغندر، کلزا، گندم و جو نقش مهمی در تامین امنیت غذایی خراسان رضوی دارد.

وسعت زمین‌های باغی و زراعی جوین ۳۵ هزار هکتار و محصولات عمده آن گندم، جو، چغندر قند، پیاز، انگور و پسته است.

این شهرستان واقع در ۳۲۰ کیلومتری غرب مشهد  ۱۲ هزار بهره بردار در بخشهای کشاورزی، باغداری، دامپروری و طیور دارد.