به گزارش روز شنبه ایرنا از وبدا، پدرام پاک آیین با بیان اینکه با اجرای دارویار، پرداخت از جیب بیماران ثابت می ماند، افزود: در مواردی با توجه به افزایش پوشش بیمه ای دارو و پرداخت یارانه سلامت، شاهد کاهش پرداختی از جیب مردم خواهیم بود.
وی ادامه داد: قبل از اجرای طرح «دارویار»، ۶ میلیون از افراد فاقد بیمه، شناسایی شده و به صورت رایگان تحت پوشش بیمه همگانی سلامت قرار گرفتند. در این طرح برای داروهایی که پیش از این تحت شمول حمایت های بیمهای نبودند، پوشش بیمهای برقرار شد.
دستیار رسانه ای وزیربهداشت تصریح کرد: بنا به نظر صاحبنظران حوزه دارو، با اجرای دارویار کمبودهای دارویی کشور به طور چشمگیری کاهش می یابد، الگوی مصرف دارو اصلاح و تقاضای القایی دارو کمتر می شود.
پاک آیین با بیان اینکه تغییر قیمت دارو فقط برای دولت و بیمهها اعمال می شود و متوجه بیمار نخواهد بود، یادآور شد: در صورت مراجعه بیمار با نسخه پزشک، میزان پرداختی وی نسبت به قبل تغییری نمیکند. در واقع در این طرح، قیمت داروها افزایش می یابد ولی ساز و کار حمایتی به گونهای طراحی شده که این افزایش قیمت تماما توسط بیمهها پوشش داده می شود.
وی گفت: وضعیت پرداخت از جیب مردم در داروهایی که در حال حاضر تحت پوشش بیمه هستند، تماما توسط بیمهها جبران خواهد شد. همچنین برای اولین بار، مبنای پوشش بیمه که تا پیش از این حداقل قیمت دارو در بازار بود، به قیمتی که بیشترین سهم بازار را دارد، تغییر کرده است که در نتیجه پرداخت از جیب مردم برای این دسته داروها ثابت مانده و در برخی اقلام، کاهشی می شود. به عنوان مثال در داروی تراستوزومب یا در داروی کپسیتابین که برای بیماران شیمی درمانی استفاده می شوند، پرداختی بیمار به صورت قابل توجهی نسبت به قبل کاهش پیدا کرده است.
سخنگوی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: در حوزه داروهایی که در حال حاضر تحت پوشش بیمه نیستند هم برای ۳۶۶ قلم داروی ضروری و پرمصرف، پوشش بیمهای طوری تعیین شد که پرداختی بیماران در هنگام تهیه این داروها پس از اجرای طرح نسبت به قبل از اجرای آن، ثابت بماند.
پاک آیین ادامه داد: در مورد داروهایی که تهیه آن نیاز به نسخه پزشک ندارد(OTC) هم با توجه به اینکه از قبل هم ارز دولتی به این داروها تخصیص داده نمیشد، بنابراین این داروها افزایش قیمتی نخواهند داشت. از سوی دیگر، ۱۱۹ قلم از این داروها که مصرف بیش تری دارند، با تایید شورای عالی بیمه، تحت پوشش بیمه قرار میگیرند؛ بنابراین پرداخت از جیب مردم برای این داروها با ارائه نسخه پزشک و در مسیر بیمهای، کاهش پیدا می کند.
به گزارش ایرنا، بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از آغاز طرح «دارویار» با هدف افزایش تعداد داروهای تحت پوشش بیمه و کاهش هزینههای بیماران از روز پنجشنبه ۲۳ تیر ماه خبر داد.
وی در گفت وگوی تلویزیونی تصریح کرد: پس از موفقیتی که در اجرای طرح کنترل بیماری کرونا توسط دولت مردمی اتفاق افتاد یکی از طرحهای در دست اجرای ما ارتقای سطح بیمهها است. این طرح ارتقای بیمه از بیمه همگانی شروع شد و در سال جاری ۶ هزار میلیارد تومان برای آن اختصاص یافت و بیش از ۶ میلیون نفر تحت پوشش بیمه قرار گرفتند.