به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «سیدجواد ساداتی نژاد» در حاشیه هفتمین همایش ملی ماهیان خاویاری و صنایع وابسته در جمع خبرنگاران افزود: خاویار ایرانی به عنوان یکی از نشانه های ایران در حوزه شیلاتی و به نوعی در کنار زعفران ایرانی، شناسنامه ما به شمار می آید.
وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: در حوزه شیلات پنجهزار و ۸۰۰ کیلومتر ساحل داریم که ظرفیت های بسیار زیادی نیز در این بخش وجود دارد.
وی اضافهکرد: بررسیها نشان میدهد که میزان تولید ماهی در داخل کشور با میزان تولید آن در سواحل برابر است، یعنی استان های داخلی ظرفیت بینظیری در حوزه پرورش آبزیان دارند و اینکه از سواحل غفلت کرده ایم که باید از این پتانسیل استفاده شود.
این عضو کابینه دولت سیزدهم با اشاره به اینکه حوزه شیلات نسبت به ظرفیت های بی نظیرش مورد غفلت قرار گرفته است، تصریح کرد: این حوزه ظرفیت بالایی برای سرمایهگذاری بهویژه در بخش صادرات دارد.
ساداتی نژاد با تاکید بر اینکه از همه سرمایهگذاران برای سرمایهگذاری در این بخش دعوت می شود، گفت: علاوه بر بازارهای خوب برای محصولات شیلاتی ایران، ظرفیتهای بسیار زیادی در حوزه اشتغال وجود دارد.
وی با بیان اینکه بالاترین میزان تولید خاویار متعلق به ایران است، گفت: صید ماهیان خاویاری از سالهای قبل ممنوع شده است.
وزیر جهاد کشاورزی افزود: با توجه به مشکلات این صنعت در تامین مالی، بانک ها باید برای این بخش زمان تنفس در نظر بگیرند، یعنی برای گوشت خاویار یکی- دو سال و خاویار حدود هفت سال است.
وی اظهارداشت: اکنون سالیانه ۱.۷ میلیون قطعه بچه ماهی خاویاری رهاسازی می شود که به دنبال افزایش آن به حدود پنج میلیون قطعه در سال ۱۴۰۴ هستیم.
ساداتی نژاد به واگذاری اراضی برای مجتمع های شیلاتی پرورش میگو اشاره کرد و گفت: در این حوزه تسهیلاتی را آماده کردهایم و نگاه تسهیل گری برای واگذاری این اراضی به سرمایه گذاران داریم.
وی ادامهداد: ظرفیت هایی که در کنار سواحل وجود دارد توسط شرکت شهرکهای کشاورزی ما شناسایی شده و شرکتهای مختلف داخلی و خارجی می توانند در این حوزه سرمایه گذاری کنند.
وزیر جهادکشاورزی اضافه کرد: دو بسته تشویقی، یکی در بخش واگذاری زمین به سرمایهگذاران و دیگری ارائه تسهیلات بانکی توسط بانک کشاورزی در این حوزه در نظر گرفته شده و سعی داریم سرمایهگذاری در این حوزه رشد پیدا کند.
وی با بیان اینکه ما به دنبال تنوع سبد غذایی مردم هستیم، افزود: در سبد غذایی جامعه باید وجود ناواع ماهی افزایش یابد.
ساداتینژاد تصریح کرد: بشقاب غذایی ما بشقاب پر آبی از نظر میزان مصرف آب برای تولید غذا است.
وی اظهار داشت: هرچه میزان ماهی در این بشقاب پررنگ تر شود، یعنی میزان آب را در بشقاب غذا و الگوی غذایی کاهش داده ایم که شاخص موثری در مصرف است.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: این وزارتخانه و سازمان شیلات حداکثر حمایت را از این صنعت و شرکت های دانش بنیان فعال در این بخش برای رشد و توسعه خواهند داشت.