محمد علی سلامی روز سهشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: با تمام شدن مرحله برداشت از مزارع تولید بذر جو و گندم استان قم، حدود یکهزار و ۱۰۰ تُن بذر گندم و یکهزار و ۶۰۰ تُن بذر جو در این مزارع تولید شد.
وی با اشاره به این که قم از جمله استانهای موفق در زمینه تولید بذر گندم و جو به شمار میآید، افزود: انواع بذرهای گندم و جو تولید شده در قم کیفیت بالایی دارد و به همین دلیل مورد استقبال کشاورزان قرار میگیرد.
وی ادامه داد: گندم و جو از مهمترین محصولات کشاورزی بهشمار میآیند و تولید بذر با کیفیت آن عامل مهمی برای توسعه کشت این محصولات راهبردی در سطح مزارع استان است.
سلامی گفت: براساس راهبرد الگوی کشت در زمینه تولید گندم، از ارقام مقاوم و مناسب کشت در شرایط آب و هوایی قم استفاده میکنیم تا این محصول غذایی مهم در استان باکیفیت مناسب تولید شود.
وی با اشاره به جایگاه مهم گندم در تامین امنیت غذایی، بیان داشت: تامین امنیت غذایی مردم مهمترین اولویت سازمان جهاد کشاورزی قم است و در همین راستا پیش بینی های لازم برای پاسخ به نیاز استان انجام شدهاست.
گفتنی است کیفیت گندم تولیدشده در قم مطلوب است، همچنین کشت گندم بیشتر در جعفرآباد این استان صورت میگیرد و کشاورزان بومی منطقه در این زمینه مهارت خاصی دارند.
بیش از ۲ هزار غله کار در مناطق مختلف استان قم مشغول فعالیت و کشت محصولات راهبردی همچون گندم هستند؛ بیش از ۱۴ هزار بهرهبردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در قم فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال ۸۵۰ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است؛ بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص دادهاست.