محمد علی سلامی روز یکشنبه درگفتوگو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: در جریان اجرای طرح الگوی کشت استان به دنبال آن هستیم که بدون افزایش سطح زیر کشت و بالابردن میزان آب مصرفی در بخش کشاورزی، حجم تولید محصولهای راهبردی و موثر در تامین امنیت غذایی مردم را بیشتر کنیم و در این زمینه طی سالهای اخیر به دستاوردهای خوبی نیز رسیدهایم.
وی افزود: هماکنون بیش از ۳۰هزار هکتار از مزارع قم زیر کشت گندم، جو و کلزا است و این استان با وجود محدودیتهای منابع آبی و تنشهای محیطی و دمایی، توانسته یکی از تولید کنندگان این محصولهای مورد نیاز کشور در شرایط تحریم باشد و به تامین امنیت غذایی جامعه کمک کند.
وی ادامه داد: برای کشت این گیاهان از بهترین ارقام موجود که با شرایط آب و هوایی قم مناسب است، استفاده میشود و کشاورزان استان با تلاش مستمر محصول با کیفیتی را برای تامین امنیت غذایی از جمله تولید نان و روغن مورد نیاز مردم، عرضه میکنند.
سلامی گفت: بیش از ۲ هزار غله کار در مناطق مختلف استان قم مشغول فعالیت هستند و حمایت از کشاورزان در خودکفایی و تامین امنیت غذایی مردم بهخصوص در بخش تولید محصول راهبردیهای نقش اساسی را برعهده دارد.
وی همچنین تاکید کرد: ایجاد واحدهای فرآوری غلات در بخش کشاورزی قم رو به افزایش است و سهم این بخش مهم اقتصادی در حوزه تولید و اشتغال استان ارتقا قابل توجهای پیدا کردهاست.
هماکنون از مجموع بیش از ۱۴ هزار بهرهبردار قمی در حوزه کشاورزی، یک هزار و ۱۰۰ تن بانوان هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در سال حدود یکمیلیون تن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی و شیلات است.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی ۴۵ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص دادهاست.
نظر شما