به گزارش ایرنا، مسلم نجفی روز سهشنبه در نشست با خبرنگاران اظهار کرد: پیش از این، یارانه دارو در اختیار شرکتهای داروسازی قرار میگرفت که مراحل سختی داشت و مشکلات بسیاری ایجاد میکرد از این رو و بر اساس تکلیفی که در قانون بودجه ۱۴۰۱ در زمینه هدفمندی یارانهها ایجاد شد، از ۲۳ تیرماه طرح هدفمندی یارانه دارو با عنوان «دارویار» اجرایی شد.
وی ادامه داد: اولین مزیت این طرح این است که یارانه دارو به همه مصرف کنندگان دارو میرسد و به تمام دهکهای درآمدی جامعه تعلق میگیرد.
نجفی افزود: یک هزار و ۴۵ قلم دارو تحت پوشش بیمه هستند و مبلغ آنها در طرح دارویار افزایش مییابد اما این هزینه از طریق شرکتهای بیمهگر پرداخت میشود و مبلغی که بیمار پرداخت میکند، همان مقدار سابق است چراکه این مبلغ به حساب شرکتهای بیمهگر پرداخت شده و سازمان برنامه و بودجه وظیفه تامین این اعتبار را دارد.
وی خاطرنشان کرد: یک سری از داروها نیز بدون نسخه هستند و مبلغ آنها افزایش نیافته است البته ۱۱۹ قلم دارو بدون نسخه در طرح جدید تحت پوشش بیمه قرار گرفتهاند که در این صورت قبمت آنها کمتر نیز خواهد شد و یک سری از داروها که با نسخه پزشک هستندو با اجرای طرح دارویار، ۳۶۶ قلم از این داروها نیز تحت پوشش بیمه قرار میگیرند.
نجفی اضافه کرد: قیمت مصرف کننده مکملهای غذایی و داروهای گیاهی تغییری نکرده است و افزایش قیمت داروها صرفاً مربوط به داروهایی است که در داخل کشور تولید میشود و داروهای خارج از کشور به همان قیمت قبلی به فروش میرسند.
وی در مورد مزایای این طرح، یادآور شد: بیش از ۵۰۰ قلم دارو به تدریج تحت پوشش بیمه قرار میگیرند و اجرای بیمه همگانی سلامت گسترش مییابد که یکی از اهداف مهم طرح دارویار، افزایش پوشش بیمه همگانی است.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: ایران یکی از کشورهای پر مصرف در حوزه دارو است و رتبه بیستم دنیا را دارد بنابراین بخشی از مقاومتهای دارویی ما به دلیل مصرف بیرویه آن است و این موضوع بسیار مهم است.
نجفی در رابطه با قاچاق دارو نیز بیان کرد: محصولات دارویی تولید ایران کیفیت و تکنولوژی بالایی دارند و با یارانه دولتی تولید میشوند که بخشی از داروهای ما به کشورهای همسایه قاچاق میشود و گزارشاتی هم داریم که قاچاق بخشی از داروها به صورت ثالث انجام میشود؛ لذا افزایش قیمت و هدفمند شدن قیمت داروها باعث کاهش قاچاق معکوس دارو نیز خواهد شد.
وی ادامه داد: استفاده از طرح دارویار تنها با نسخه پزشک امکان پذیر است و در غیر اینصورت مشمول نمیشود و پاشنه آشیل این طرح سازمانهای بیمهگر است که باید از نظر منابع تامین شوند تا بتوانند به داروخانهها تزریق کنند چراکه اگر حساب آنها شارژ نشود، داروخانهها متضرر میشوند.
نجفی اظهار کرد: این طرح، ملی است و از استانها نباید توقع داشت که در برنامهریزی آن نظری داشته باشند و آنچه به استان اعلام شده این است که قیمت داروهای تولید داخل افزایش خواهد یافت و این اختلاف قیمت توسط بیمه پرداخت میشود در مورد داروهای خارجی و گیاهی نیز افزایش قیمت نخواهیم داشت.
رئیس انجمن داروسازان آذربایجان شرقی نیز در این نشست گفت: اجرای طرح دارویار باید پیش از این آغاز میشد و اینکه تفاوتی در پرداختی مردم ایجاد نمیشود، بسیار عالی است اما داروخانهها در اجرای این طرح هیچگونه مشارکتی نداشته و مشورتی با آنها نشده است در حالیکه اساسیترین بخش این طرح، داروخانه است؛ بنابراین ما گلهمند هستیم.
دکتر حجتالله یزدان شناس ادامه داد: بیمهها در این طرح با ما قراردادی منعقد نکردهاند و اکنون داروخانهها انبار شرکتهای پخش شدهاند درحالیکه در هیچ جای دنیا این امر وجود ندارد.
وی افزود: ۹۷ درصد داروهای مصرفی کشور در داخل تولید میشوند و باتوجه به اینکه از یارانه استفاده میشد، شرکتها چندان تمایلی به تولید دارو نداشته باشند اما خوشبختانه با انجام طرح دارویار تمامی این مشکلات برطرف میشود که امیدواریم با کمک بیمهها نهایت خدمتگزاری را به مردم داشته باشیم.
یزدان شناس خاطرنشان کرد: نکته مهم این است که اگر بیمار به صورت الکترونیکی نسخه داشته باشد، تحت پوشش قرار میگیرد و در غیر اینصورت پوششی نخواهد بود.
مدیر درمان بیمه تامین اجتماعی آذربایجان شرقی نیز اظهار کرد: طرح دارویار طرح ملی است که صرفاً جابجایی منابع از شرکتهای بیمهگر به شرکتهای تولید دارو انجام میشود.
دکتر سید حسن سیدی افزود: سازمان بیمه تامین اجتماعی با ۷۲۰ داروخانه طرف قرار داد دارد و تمامی مطالبات را تا آخر اردیبهشت ماه تسویه کردیم و در این طرح داروهای خارج از بیمه عملکرد بهتری خواهند داشت و به دلیل اینکه دولت از این طرح حمایت کرده، بسیار مثمر ثمر خواهد بود.