سنندج- ایرنا- امام جمعه دهگلان گفت: وحدت عملی و واقعی زمانی محقق می‌شود که مذاهب اسلامی به اعتقادات همدیگر احترام بگذارند و تعصب نداشته باشند.

ماموستا عبدالسلام محمدی روز چهارشنبه در حاشیه اولین اجلاسیه منطقه‌ای وحدت اسلامی در سنندج در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: حفظ وحدت عملی مستلزم این است که مذاهب اسلامی در کنار ارزش گذاشتن برای اعتقادات خود، برای مقدسات دیگران نیز احترام قائل باشند و از بیان مسائل اختلافی پرهیز کنند.

وی بر لزوم اجتناب از تفرقه و اختلاف در عصر کنونی تاکید و اضافه کرد: امروز دشمن تمام تلاس خود را بکار گرفته است تا بین جامعه اسلامی تشتت ایجاد کند و از این طریق به اهداف خود برسد، بنابراین باید مراقب بود.

امام جمعه دهگلان برگزاری همایش منطقه‌ای وحدت اسلامی در سنندج را ظرفیتی بسیار مهم برای حفظ وحدت و انسجام بین اهل تسنن و تشیع دانست و افزود: این همایش باعث ایحاد همدلی و تقویت وحدت بین مسلمانان می شود و باید چنین برنامه‌هایی مستمر برگزار شود.

ماموستا محمدی یادآور شد: دشمنان اسلام امروز تلاش خود را به کار می گیرند که مسلمانان را ضعیف کنند تا قدرت نداشته باشند و از این طریق، به راحتی بین امت اسلامی نفوذ کنند.

وی با بیان اینکه هیچ مذهبی نباید خود را برحق دانسته و دیگر مذاهب را باطل بداند، ادامه داد: باید حال جامعه اسلامی را درک کنیم و برای تقویت هر چه بیشتر همبستگی و اتحاد گام برداشت.

اولین اجلاس منطقه‌ای وحدت اسلامی با عنوان "کردستان، نماد تحقق وحدت امت اسلامی و همزیستی اقوام و مذاهب"  امروز سه شنبه در دو نوبت صبح و عصر در سنندج در حال برگزاری است.

این اجلاس با حضور علمای استان های کردستان، کرمانشاه و ایلام و آذربایجان غربی و علمای اقلیم کردستان عراق به میزبانی سنندج برگزار می شود.

در این اجلاس حجت الاسلام و المسلمین دکتر حمید شهریاری دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، حجت الاسلام و المسلمین عبدالرضا پورذهبی نماینده ولی فقیه در استان کردستان، حاج ماموستا فایق رستمی امام جمعه سنندج، آیت الله مصطفی علما نماینده ولی فقیه در استان کرمانشاه، مولوی اسحاق مدنی رییس شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، حاج ماموستا ملاقادر قادری امام جمعه پاوه، شیخ بهاءالدین محی الدین نقشبندی مدیر مدرسه و رییس طریقت نقشبندیه سلیمانیه، حجت الاسلام سید سعد الاعراجی امام جمعه شیعیان اربیل  و تعداد دیگری از علمای منطقه به ایراد سخنرانی خواهند پرداخت.

در این اجلاس قرار است از چندنفر از علمای مطرح تقریبی تجلیل شود؛ برگزاری گفت و گوها بین علما و بزرگان اقلیم کردستان عراق با علمای کشورمان از دیگر برنامه های این اجلاس است.

۴۰۰ مهمان برای حضور در این اجلاس پیش بینی شده که ۸۰ نفر آنها خارجی هستند.