حسن شرفی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: پرونده ۳۹۲ زوج نیز در مرحله مشاوره قرار دارد و ۱۹ درصد پروندههای رسیدگی شده در سامانه تصمیم سال گذشته منجر به سازش زوجین شد.
وی اظهار داشت: سامانه تصمیم با هدف کنترل و کاهش طلاق از حدود ۲ سال پیش در استان خراسان جنوبی راهاندازی شد تا به زوجین در آستانه طلاق مشاوره ارایه دهد.
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی گفت: زوجین باید قبل از تشکیل پرونده در دادگستری، به سامانه تصمیم مراجعه کنند و پس از ثبت درخواست طلاق و دریافت خدمات مشاوره تحت سامانه تصمیم، در صورت نبود سازش برای بررسی درخواستشان به دادگستری ارجاع داده خواهند شد.
وی افزود: در حال حاضر ۲۲ مرکز مشاوره زیر مجموعه سامانه تصمیم در خراسان جنوبی فعال است که ۳۷ مشاور و مددکار در آن فعالیت میکنند.
شرفی گفت: سال گذشته هزار ۸۵۴ نفر در استان به سامانه تصمیم مراجعه کردند که به هزار و ۶۵۶ زوج پاسخ داده شد و مابقی در جریان مشاوره قرار دارد.
وی ادامه داد: هزار و ۲۳۹ پرونده نیز با نظر نبود سازش به دادگستری خراسان جنوبی ارجاع شده است که برای پایدار بودن سازشها باید مشاورههایی انجام شود.
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی با بیان اینکه امسال ۴۱ درصد درخواستهای طلاق مربوط به طلاق توافقی بوده است گفت: سال گذشته بیشترین درخواست طلاق در خراسان جنوبی مربوط به شهرستان بیرجند و کمترین مربوط به شهرستان درمیان بود.
وی عنوان کرد: امسال بیشترین سازش مربوط به شهرستان طبس و کمترین سازش مربوط به شهرستان نهبندان بوده است.
شرفی بر توجه به آموزشهای قبل از ازدواج تاکید کرد و گفت: برای اقدام موثر در زمینه کاهش طلاق باید به سمت اجباری شدن آموزشهای قبل از ازدواج حرکت کنیم.
وی درخصوص علت طلاق در این استان گفت: در سال جاری بیشترین علت طلاق از دیدگاه مردان مسائل عاطفی و از دیدگاه زنان موضوع بیتوجهی بوده است.