تلاش در مسیر گسترش خدمات جنبی کتابخانهها برای ایجاد انگیزه مطالعه، شناسایی استعدادها تشویق و بهرهمندی از توانمندی مختلف در کتابخانههای عمومی، ایجاد زمینه لازم برای ارتقای دانش نظری و تبادل تجربیات مفید و موثر میان کتابداران قصهگو، استفاده از فعالیتهای ادبی ادبیات روایی از جمله قصه داستان و شعر در مقاوم سازی فرهنگ مطالعه تنها بخشی از هدفگذاریهای این جشنواره دوسالانه است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی هرمزگان در این رابطه گفت: دومین دوسالانه قصهگویی با عنوان «نهال امید» با شعار «قصه خوب؛ نسل خوب» و با هدف ترویج قصهگویی و بهرهمندی از توانمندیهای شبکه کتابخانه های عمومی، کتابداران و اعضا برگزار میشود.
امینه دریانورد اظهار داشت: دوسالانه «نهال امید» در دو بخش قصهگویی صحنهای و قصه گویی دیجیتال و در سه سطح ملی، منطقهای و استانی برگزار میشود.
وی تصریح کرد: عموم مردم مخاطب هدف این دوسالانه هستند که در دو گروه «کتابداران» شامل دانشجویان رشته کتابداری، کتابداران شاغل نهادی مشارکتی و غیره و همچنین تمامی علاقهمندان شامل مادران، مربیان و شاغلان سایر ارگانها در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، کانونهای مساجد، شهرداری و غیره به رقابت میپردازند.
مدیرکل کتابخانههای عمومی هرمزگان، «سبک زندگی ایرانی اسلامی»، «شعار سال؛ تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین» و «مسائل روز جامعه» و «موضوعات آزاد» را از جمله محور موضوعات این جشنواره عنوان کرد و افزود: تمامی محورها با رویکرد انگیزشی، امیدآفرینی، هویت بخشی و توجه به معنویت و اخلاق تعیین شده است.
دریانورد در خصوص مراحل اجرایی این جشنواره نیز گفت: علاقهمندان برای شرکت در جشنواره تا ۳۱ مرداد ماه فرصت دارند پس از ثبت نام در وبگاه، ویدئویی از قصه گویی خود را (حداکثر چهار اثر) فیلمبرداری و ضبط و به وبگاه جشنواره ارسال میکنند و پس از بررسی آثار ارسالی و داوری افراد واجد شرایط به تفکیک استان انتخاب می شوند.
وی با بیان اینکه مرحله مقدماتی این دوسالانه که به اجرای مسابقات استانی اختصاص دارد؛ طی آن منتخب برگزیدگان مرحله شناسایی با اجرای قصه گویی در مقابل داوران استانی و مدعوین به رقابت پرداخته و منتخبین هر استان انتخاب و معرفی می شوند، ادامه داد: تمامی علاقهمندان به شرکت در این جشنواره باید آثار خود را به سایت جشنواره به آدرس WWW.SAMAKPL.IR ارسال کنند.
مدیرکل کتابخانههای عمومی هرمزگان خاطرنشان کرد: مرحله نیمه نهایی نیز که به برگزاری مسابقات منطقهای (تقسیم بندی کشور به هشت منطقه) و معرفی برگزیدگان اختصاص دارد؛ طی آن منتخب برگزیدگان مرحله مقدماتی با اجرای قصه گویی در مقابل داوران منطقهای و مدعوین، به رقابت میپردازند و منتخبین توسط داوران منطقهای معرفی میشوند.
به گفته دریانورد، در مرحله نهایی این دوسالانه به برگزیدگان گروههای هدف در سه سطح استانی، منطقهای و ملی جوایزی اهدا می شود که بر این اساس در مرحله «مقدماتی استانی» از ۱۲ نفر برتر این مرحله در سطح استان با اهدای لوح تقدیر و جایزه نقدی (هفت میلیون ریالی) به نسبت میزان مشارکت در دو بخش (هر بخش سه نفر) قصهگویی صحنهای و دیجیتال از ۶ نفر کتابدار با ۶ نفر سایر شرکت کنندگان قدردانی خواهد شد.
وی اضافه کرد: در مرحله «نیمه نهایی منطقهای» نیز از ۱۲ نفر برتر این مرحله در سطح منطقه با اهدای لوح و جایزه نقدی ۱۰ میلیون ریالی قدردانی خواهد شد. همچنین در مرحله «نهایی کشوری» از ۱۲ نفر برتر این مرحله در سطح کشور با اهدای لوح، آلبوم اجرا و جایزه نقدی ۳۰ میلیون ریالی تجلیل میشود.