سیده مریم حسینی پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: در مناطق ۱۱گانه شهرداری، یک کمیسیون تحت عنوان کمیسیون ماده ۱۰۰ فعال است؛ در این کمیسیون مسائل مربوط به حریم شهر را نیز بررسی میکنند اما از آنجاکه حریم شهر در حال حاضر شرایط خاصی پیدا کرده و حاشیهنشینی به شدت افزایش یافته، به این نتیجه رسیدیم که یکی از شعبات را به این امر مهم اختصاص دهیم تا این شعبه تنها تخلفات ماده ۱۰۰ حریم را به صورت تخصصی بررسی کند؛ این موضوع در صحن علنی شورای شهر به تصویب رسید و جنبه قانونی و لازم الاجرا گرفت.
رئیس کمیسیون ساماندهی حاشیه نشینی و رفع محرومیت زدایی مناطق کمبرخوردار شورای اسلامی شهر شیراز ادامه داد: شهردار شیراز نیز در این باره یادآور شد که در شهرداری مرکزی نیز چند کمیسیون مورد تجدیدنظر قرار میگیرد و یکی از شعب به طور خاص در این زمینه فعالیت خواهد کرد تا بتوانیم به صورت تخصصیتر به حاشیهنشینی رسیدگی کنیم و حاشیه را ساماندهی کنیم چراکه حاشیهنشینی، شیراز را به شدت دچار مشکل کرده است.
تغییر کاربری اراضی منشأ گرد و غبار در شهرک بهار
عضو شورای شهر شیراز در ادامه گفت: از دیگر مصوبات ساماندهی حاشیه نشینی و رفع محرومیت زدایی مناطق کمبرخوردار شورای اسلامی شهر شیراز، الزام شهرداری به پیگیری تغییر کاربری اراضی بوستان بهار در شهرک بهار به کاربری اولیه طی تشریفات قانونی بوده است.
وی افزود: در این مکان زمینی خاکی واقع شده است که منازل مسکونی پیرامون این زمین با وقوع هرگونه باد به شدت با مشکل خیزش و پراکنده شدن گرد و غبار مواجه میشوند و این مکان در شرایط بارانی هم با مشکل انباشت گل و لای مواجه میشود.
حسینی با اشاره به اینکه برای این زمین کاربری خاصی تعریف نشده و این مکان بهترین شرایط را برای ایجاد یک بوستان برای اهالی منطقه دارد، گفت: با توجه به وقفی بودن این زمین، شهرداری اجازه نیافته بود که این زمین را تبدیل به فضای سبز و پارک کند اما ما مصوب کردیم و شهرداری را موظف به ساخت یک بوستان در این مکان کردیم.
۱۲۴ تصمیم برای محرومیت زدایی از سیمای شهر شیراز
رئیس کمیسیون ساماندهی حاشیه نشینی و رفع محرومیت زدایی مناطق کمبرخوردار شورای شهر شیراز در ادامه با قدردانی از فعالیت جهادگران در عرصه محرومیت زدایی شهر شیراز از جمله قرارگاه اجتماعی امنیتی احمد ابن موسی (ع) گفت: جهادگران بی ادعا، بیبدیلترین ظرفیت برای رفع محرومیت هستند.
حسینی با اعتقاد به اینکه محرومیت چند وجهی است و در هر جامعهای متفاوت با محرومیت جامعه دیگر است، گفت: فعلا اشتغال محرومیتی است که باید همه دستگاهها، نهادها و نخبگان و خیرین بهصورت یکپارچه برای رفع آن گام بردارند تا بدنبال آن مشکل مسکن و ازدواج جوانان حل شود.
وی با اشاره به اینکه کمیسیون حاشیه نشینی، کمیسیونی سیاستگذار برای دیگر کمیسیون ها در نظر گرفته شد، بیان داشت: محرومیت اجتماعی فرآیندی است که شهروندان از دسترسی به حقوق متفاوت، فرصتها و منابعی که بطور معمول در دسترس دیگر شهروندان است منع شده باشند؛ لذا برنامهریزی با این دید و به نتیجه رسیدن در این مسیر صبر می طلبد و نیازمند زمان است.
او با بیان اینکه وظایف کمیسیون در راستای بررسی و تصویب نهایی طرحهای مرتبط با امور ساماندهی، توسعه و توانمندسازی سکونتگاه غیررسمی، روستاهای الحاق شده و مناطق کم برخوردار در شهر شیراز در قالب طرح های عاجل و طرح های بنیادین در محلات هدف است، گفت: امسال محلات هدف در کمیسیون، ۴۰محله است.
حسینی با اشاره به اینکه از وظایف دیگر کمیسیون نظارت بر اجرا شدن قوانین، مقررات و ضوابط و مصوبات مرتبط با حوزه ساماندهی و رسیدگی به سکونتگاههای غیررسمی و روستاهای الحاق شده و مناطق کم برخوردار است، عنوان کرد: پایش مستمر محلات هدف، رسیدگی به نیازمندی های زیربنایی و سایر نیازمندیها در محلات هدف، نظارت بر روند اجرا و پیشرفت برنامه ها به ویژه پروژه های واقع در محدوده های اسکان غیررسمی و سکونتگاه های الحاق شده در روستاهای اطراف نیز از جمله وظایف کمیسیون ساماندهی حاشیه نشینی و رفع محرومیت زدایی است.
وی با بیان اینکه این کمیسیون تاکنون ۱۴ مصوبه داشته است، عنوان کرد: ۹ مصوبه ابلاغ شده و پنج مصوبه اجرا نشده است و چهار مصوبه درحال اجرا است و در مجموع ۱۲۴ تصمیم داریم.
رئیس کمیسیون ساماندهی حاشیه نشینی و رفع محرومیت زدایی شورای اسلامی شهر شیراز با اشاره به اینکه نظارت بر اجرا و پیشرفت برنامه ها، طرح ها و پروژه های واقع در محدوده های سکونتگاه های غیر رسمی و روستاهای الحاق شده، گفت: پایش مستمر عارضه های محلات هدف و حمایت از طرح های توزیع عادلانه خدمات و پیگیری نیازمندی های زیربنایی و... در محلات هدف از دیگر وظایف کمیسیون است.
عضو شورای شهر شیراز با اشاره به توانمند سازی بانوان سرپرست خانوار، ارتقا محلات محروم هدف و سکونتگاه های غیررسمی گفت: برای رفع محرومیت به همت جهادی نیاز داریم و نباید دنبال شعارسازی باشیم.
حسینی افزود: ساماندهی حاشیه نشینی به کمک همه دستگاهها ،مرهمی بر زخم کلانشهر شیراز خواهد بود و بار سنگینی را از دوش کلانشهر شیراز برمی دارد.
وی با اشاره به اینکه احیا معاونت بازآفرینی و رفع محرومیت در سازمان عمران و بازآفرینی فضاهای شهری شیراز در دستور کار قرار گرفته است، گفت: همچنین شاخص های اولویت بندی نیازهای محلات شهری نیز در کمیسیون به تصویب رسید و سپس در صحن شورا مصوب شد.
حسینی با اشاره به ایجاد دبیرخانه تخصصی رفع محرومیت زدایی زیر نظر کمیسیون ساماندهی حاشیه نشینی و رفع محرومیت زدایی مناطق کمبرخوردار شورای شهر شیراز گفت: این دبیرخانه درحال حاضر در حال تامین نیرو است.
وی با اشاره به الزام شهرداری به ایجاد مراکز مهارت آموزی و توانمندسازی سرپرستان خانوار در مناطق ۱۰، ۹،۷ ،۲ و ۳ شهرداری شیراز اظهار داشت: همچنین تهیهGIS شهر شیراز و الزام شهرداری به تهیه و تکمیل سند محرومیت زدایی و نقشه ژئودیتا نیز مورد دیگری است که زمان بندی در خصوص تهیه سند مربوط ایجاد شده است.