بهگزارش خبرنگار ایرنا، رضا زارعزاده روز پنجشنبه در دیدار با مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان افزود: این جشنواره با هدف ایجاد شور و نشاط در مردم، معرفی دامغان و پسته دامغان، سپاسگزاری از لطف خداوند برگزار میشود.
دبیر نهمین جشنواره ملی پسته ایران با اشاره به دستاوردهای برگزاری جشنواره پسته در سالهای گذشته گفت: علاوه بر معرفی دامغان و سوغات این شهرستان، دستاوردهای علمی شایان توجهی در رابطه با موضوع پسته احصا و بیش از ١٠٠ ایده، نظر و ابداع در رابطه با پسته دریافت شد.
زارعزاده، فراهم شدن شرایط نگهداری پسته تازه به مدت ٢ ماه را از جمله دستاوردهای علمی این جشنواره بیان کرد و افزود: این روش کمک بزرگی به صادرات پسته می کند.
وی با اشاره به اینکه تولید مواد غذایی از پسته، پماد روغن پسته از جمله دستاوردهای کمیته علمی این جشنواره است، گفت: امسال هم نمایشگاه بزرگی از صنایعدستی و صنایع کشاورزی با حضور سایر استانها همزمان با برگزاری جشنواره برپا میشود و فرصت مناسبی برای تولیدکنندگان و مصرفکنندگان است.
وی از دیگر برنامههای امسال نهمین جشنواره ملی پسته را برگزاری همایش سرمایهگذاران، فراخوان ایدههای بزرگ، تجلیل از باغداران و سرمایهگذاران نمونه، اجرای برنامههای هنری، همایش ملی پسته و کشاورزی با حضور سفرای پنج کشور، مدیران کشوری و استانی و مردم علاقمند عنوان کرد.
زارعزاده از برگزاری بخشهایی از جشنواره ملی پسته در روستاها و محلههای مختلف دامغان برای نخستین بار خبر داد و افزود: رشد و توسعه گردشگری و معرفی جاذبههای تاریخی و تفریحی دامغان در جشنواره امسال با قوت بیشتری ادامه مییابد تا از برکات این جشنواره بهتر استفاده کنیم.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان نیز گفت: پسته و آیینهای مرتبط با این محصول، میراث معنوی شهرستان دامغان است و وقف پسته باعث شده، افراد بسیار زیادی از عواید پسته بهرهمند شوند.
امیر کرمزاده با تأکید بر اینکه پسته میراثی است که نیاز به حفظ دارد، افزود: یکی از الزامات برگزاری جشنواره پسته، برخورداری شهرستان دامغان از فضای اقامتی مناسب است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان بر معرفی صنایع و خوارکهای وابسته به پسته در این جشنواره تأکید کرد و گفت: با همکاری اتاق بازرگانی، از تجار و سرمایهگذاران برای حضور در این جشنواره دعوت شود.