به گزارش خبرنگار ایرنا، غلامعلی حیدری روز جمعه در نشست ستاد مدیریت بحران در روستای سیلزده بارده از توابع شهرستان بن افزود: با اعلام آمادهباش همگانی در استان و حضور به موقع نیروهای امدادی و مسوولان در مناطق سیلزده شهرستان بن، خوشبختانه خسارتهای مالی به حداقل رسید اما با این حال لازم است همچنان روند امدادرسانی در این مناطق به ویژه روستای بارده با سرعت و شدت دنبال شود.
وی با بیان اینکه لازم است هر چه سریعتر محدوده روستای بارده پهنهبندی و قطعهبندی شود و هر یک از ارگانها و نهادها مسئولیت رسیدگی به یک بخش را برعهده بگیرند، تصریح کرد: فرمانداری بن مسوول قرارگاه عملیاتی در منطقه است و تا زمان تثبیت شرایط و رفع موارد اضطراری همه مسوولان دستگاههای اجرایی باید در منطقه حضور داشته باشند.
استاندار چهارمحال و بختیاری همچنین بر لزوم اعزام تجهیزات و نیروهای کمکی به منطقه سیلزده و تسریع در لایروبی معابر و مسیلها تاکید کرد و یادآور شد: جمعیت هلالاحمر وظیفه پشتیبانی از نیروهای امدادی را برعهده خواهد داشت.
حیدری اظهار داشت: موانع طبیعی و ساختمانی موجود در حاشیه رودخانه بارده باید به سرعت تخلیه شود، واحدهای مسکونی قرار گرفته در مسیر سیل نیز در صورت نیاز با حکم دادستانی تخریب شود و اداره کل راهداری و حملونقل جادهای نیز در اولین فرصت، با ایجاد جوی در حاشیه جاده منتهی به بارده و استقرار ادوات راهداری، تمهیدات لازم برای مهار آبگرفتگیهای احتمالی در عصر جمعه را به کار گیرد.
وی با بیان اینکه امامزاده بارده مکانی تاریخی است و باید زودتر گلولای موجود در آن تخلیه شود، افزود: نیروهای حفاظت محیطزیست با کمک اوقاف و امور خیریه رسیدگی به این مکان مذهبی را انجام دهند.
حیدری همچنین با تاکید بر اینکه تمامی دستگاههای اجرایی ملزم به برآورد دقیق میزان خسارتهای وارده به روستای بارده در اثر سیل عصر پنجشنبه هستند، یادآور شد: این برآوردها باید با دقت بالا و با حوصله انجام شود تا لزومی برای تکرار برآور خسارتها در آینده به وجود نیاید، لازم است خسارتها در بخشهای زیرساختی، کشاورزی و دامپروری، مراتع، چاهها و قنوات، اماکن و معابر انجام شده و هیچ موردی نادیده گرفته نشود.
استاندار چهارمحال و بختیاری در ادامه یادآور شد: نیروهای انتظامی در مسیر ورودی روستا مستقر شوند و با ایجاد گشت و بازرسی، امنیت مردم و مناطق آسیبدیده را تامین کنند و دستگاههای خدمات رسان در کمترین زمان شرایط عادی را از نظر دسترسی مردم به آب شرب، برق، ارتباطات و گاز مهیا کنند.
وی در ادامه با بیان اینکه بنا به گزارشهای هواشناسی بارشها در عصر جمعه در اردل، خانمیرزا و کوهرنگ شدت خواهد داشت، حفظ آمادگی دستگاههای اجرایی را ضروری دانست و گفت: سنگینترین بارش در عصر پنجشنبه با ۵۰ میلیمتر در کمتر از ۴۵ دقیقه در بارده روی داد و موجب سیل شد.
حیدری یادآور شد: این بارشها در برخی دیگر از مناطق استان نیز موجب آبگرفتگی و خسارتهایی شد که با حضور به موقع نیروهای امدادی خوشبختانه تاکنون موردی از فوت و تلفات جانی در مناطق اعلام نشده است اما برآوردها در این باره همچنان در مناطق عشایر نشین و دوردست در حال انجام است.
به گزارش ایرنا، سامانه بارشی از شامگاه چهارشنبه در چهارمحال و بختیاری فعال شده است و باعث جاری شدن سیل در برخی مناطق استان شد.
همچنین بارش باران تابستانه ناشی از فعالیت سامانه مونسون باعث آبگرفتگی برخی از معابر و کوچههای مرکز چهارمحال و بختیاری و چندین شهر و روستای دیگر نیز شد.
روستای بارده در ۵۵ کیلومتری مرکز چهارمحال و بختیاری قرار دارد.