حسن قاسم پور روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: برخی از کشاورزان پس از برداشت محصول اقدام به آتش زدن بقایای بر جای مانده از برداشت محصول میکنند که این کار بدلیل تهدید بهداشت عمومی و آلودگی هوا پیگرد قانونی داشته و افراد متخلف به مراجع قضایی معرفی خواهند شد.
وی با بیان اینکه سوزاندن کاه و کلش مزارع مضرات زیادی دارد، اظهار کرد: این کار علاوه بر از بین رفتن میکرو ارگانیسمهای زنده خاک، باعث کاهش حاصلخیزی و تشدید فرسایش خاک و آلودگی هوا و محیط زیست نیز میشود.
وی فقیرتر شدن مواد آلی خاک، از بین رفتن حشرات مفید و شکارگر، فشردگی خاک در اثر کاهش درصد مواد آلی و رطوبت خاک، کاهش تبادلات گازی خاک و کاهش جمعیت انواع میکروارگانیسمهای خاک را از جمله دیگر زیانهای آتش زدن بقایای بر جا مانده زمینهای کشاورزی ذکرکرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل بیانکرد: همه این موارد عملا میزان باروری خاک مزرعه را طی چند سال بعدی بشدت کاهش میدهد و هزینهای به مراتب بالاتر بدنبال دارد.
قاسمپور به کشاورزان توصیه کرد از آتش زدن بقایا پس از برداشت انواع محصولات کشاورزی از جمله گندم و جو خودداری کنند ، زیرا باز مانده محصول گندم و جو (کاه و کلش) برای زمین مفید و نوعی کود و پوشش محسوب میشود.
وی با بیان اینکه اطلاعرسانی لازم در این خصوص به کشاورزان استان صورت گرفته است، اضافه کرد: نظارت و پایش های مستمر از مزارع کشاورزی استان در حال انجام است و هیچ توجیه و بهانهای در این خصوص قابل قبول نیست.
این کارشناس محیط زیست از مردم و دوستداران محیط زیست خواست، در صورت مشاهده هر گونه تخلف زیست محیطی مراتب را از طریق تماس با شماره ارتباطات مردمی ۱۵۴۰ و یا ادارات حفاظت محیط زیست شهرستانها اطلاع دهند.