عسگر جبرائیلی روز یکشنبه در گفت گو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به فرارسیدن فصل برداشت محصولات زراعی در منطقه ماموران یگان حفاظت بیله سوار طبق برنامه گشت و کنترل برای جلوگیری از تخریب و آلودگی محیطزیست، با متخلفانی که اقدام به آتش زدن و سوزاندن کاه و کلش باقیمانده در مزارع می کنند، برخورد قانونی خواهند کرد و تاکنون ۱۲ فقره پرونده قضایی در این خصوص تشکیل شده است.
وی اظهار کرد: این متخلفان در مجموع کاه و کلش ۸۱ هکتار از مزارع شهرستان بیلهسوار را آتش زدند که این اقدام آنها علاوه بر از بین بردن موجودات زنده مفید خاک، سوختن مواد آلی و کاهش حاصلخیزی خاک زراعی باعث آلودگی شدید هوا شده است.
وی با اشاره به اینکه طبق ماده ۶۸۸ مجازات اسلامی و ماده ۲۰ قانون هوای پاک، آتش زدن کاه و کلش جرم تلقی شده و متخلفان به مراجع قضایی معرفی میشوند، بیان کرد: در قانون برای افرادی که اقدام به آتشسوزی کاه و کلش میکنند، جرایم نقدی و حبس تا یکسال پیشبینی شده است.
رئیس نمایندگی حفاظت محیط زیست شهرستان بیلهسوار با بیان اینکه سوزاندن کاه و کلش مزارع مضرات زیادی دارد، اضافه کرد: این کار علاوه بر از بین رفتن میکرو ارگانیسمهای زنده خاک، باعث کاهش حاصلخیزی و تشدید فرسایش خاک و آلودگی هوا و محیط زیست نیز میشود.
جبرائیلی فقیرتر شدن خاک از نظر مواد آلی، از بین رفتن حشرات مفید و شکارگر، فشردگی خاک در اثر کاهش درصد مواد آلی و رطوبت خاک، کاهش تبادلات گازی خاک و کاهش جمعیت انواع میکروارگانیسمهای خاک را از جمله دیگر زیانهای آتش زدن بقایای بر جا مانده زمینهای کشاورزی ذکر کرد.
وی ادامه داد: همه این موارد عملا میزان باروری خاک مزرعه را طی چند سال بعدی به شدت کاهش میدهد و هزینهای به مراتب بالاتر بدنبال دارد.
او به کشاورزان توصیه کرد از آتش زدن بقایای بعد از برداشت انواع محصولات کشاورزی از جمله گندم و جو خودداری کنند زیرا باز مانده محصول گندم و جو (کاه و کلش) برای زمین مفید و نوعی کود و پوشش محسوب میشود.
رئیس نمایندگی حفاظت محیط زیست شهرستان بیلهسوار از مردم و دوستداران محیط زیست خواست شکایتها و گزارشهای زیست محیطی را از طریق سامانه ارتباط مردمی ۱۵۴۰، یا تلفن ادارات شهرستانها، بدون نیاز به مراجعه حضوری اطلاع دهند.
بیلهسوار مغان در ۱۶۵ کیلومتری شمال اردبیل و در همسایگی جمهوری آذربایجان واقع شده است.
نظر شما