تاریخ انتشار: ۸ مرداد ۱۴۰۱ - ۰۹:۱۵

قشم - ایرنا - دلسوختگان اباعبدالله الحسین (ع) در جزیره قشم نگین خلیج فارس در نخستین روز (محرم سال ۱۴۴۴ هجری قمری) با سیاه‌پوش کردن معابر و خیابان‌ها، ورودی منازل و ادارات و برپایی تکایا در نقاط مختلف این شهرستان عشق و ارادت خود را به سرور و سالار شهیدان به معرض نمایش گذاشتند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، نهضت خونین حضرت اباعبدالله الحسین(ع) در کربلا، بذری بود که در صحرای آتش زده به زمین افشانده شد و با خون برگزیدگان امت حضرت ختمی مرتب محمد بن عبدالله(ص) آبیاری شد.

آما آنچه این بذر در خاک و خون نشانده را به ثمر رساند، پیامی بود که رسول بزرگ انقلاب، امام حسین(ع) به گوش جهانیان رساند و آن کلام خون فشان زینب (س) بود که از کلمه شمشیر ساخت و زمان را بدان فتح کرد.

سلام بر تو ای حسین(ع) ای خون خدا و ای میراث دار خون خدا، ای خونی که از صحرای بلا خیز کربلا جوشیدن آغاز کردی و نسل ها و عصرها را در می نوردی و فراسوی زمان می خروشی و می تپی.

حرکت آسمانیت، نمایشنامه آسمانی عاشورا را پدید آورد و آن تماشاخانه ای دارد که آیندگان و نسل های همه اعصار تماشاچی آن خواهند بود و از آن برای فراگیری فریاد خواهی و پویایی کمال انسانی خود الگو برداری می کنند.

از جمعه شب (هفتم مرداد ۱۴۰۱ و بیست و نهم ذی الحجه ۱۴۴۳) در تکایا و حسینیه‌های نگین خلیج فارس جنب‌ و جوشی وصف‌ ناشدنی به چشم می‌خورد و پرچم‌ های سرخ و سیاه بر سر تکایا و برخی از خانه‌ها خودنمایی می‌کنند.

بسیاری از کوچه‌ها و خیابان‌ها سرزمین آب و آفتاب با پارچه‌های مشکی، سیاهپوش شده‌ اند و بسیاری از مردم در تدارک تهیه ملزومات نذری‌هایی هستند که هر ساله در این روزها توزیع می‌شود.

قشم زیبا با سابقه ای طولانی و افتخار ورود اسلام و حضور اصحاب رسول(ص) و نفی ماده پرستی و آثار هر گونه شرک و تباهی از معابد مهر، میترا و آناهیتا دلسوختگان اباعبدالله الحسین را در خود دارد.

در قشم از (منطقه کولغان) گرفته تا آتشکده زرتشتیان در روستای کوشه همه و همه درمیان سال هشتم یا نهم هجری، مسلمانان شیعه و سنی از محبان اهل بیت که سلام و درود آنان بر امامان بر سنگ قبورشان در روستاهای این جزیره نقش بسته را در خود پروریده و قدمت آن که بیانگر حضور مسلمانان از آن زمان تاکنون است، به تایید همه محققان رسیده است.

با گذشت هزار ۱۸۴ سال از سال ۸۳۸ میلادی در حدود ۹۱۹ سال قبل در روستاهای قشم اثر نقش ها، طرح ها و درود بر امامان اهل بیت (علیها السلام) بر روی قبور هنوز پابرجاست و از آن زمان عزاداران حسین(ع) در جزیره در جای جای این خاک و در جنوب گورستان انگلیس ها در آخرین نقطه جزیره نیز دارای تکیه و حسینیه ای بوده اند که آثار مخروبه و متروکه آن هنوز پا بر جا است و اینک همان مسلمانان از نسل های گذشته تاکنون از گوشه مساجد، تکیه ها و حسینیه های نگین خلیج فارس تاریخ را ورق می زنند.

مردم شهرها و روستاهای سرزمین آب و آفتاب از شامگاه جمعه با برافراشتن بیرق های عزا و نصب پرچم های سیاه بر در و دیوار در عزای سرور شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) به سوگ نشستند.

قشموندان عاشق حسین(ع) لباس های سیاه به تن کرده اند و از حسینیه ها و تکایا صوت عزا به گوش می رسد و در بسیاری از مکان های مذهبی نیز جلسات عزاداری، مرثیه، سخنرانی و زیارت عاشورا بر پا شده است.

هیات های مذهبی این شهرستان نیز برای برگزاری مراسم ماه محرم آماده شده اند.

عشق و علاقه پرشور نوجوانان و جوانان نگین خلیج فارس به خاندان عصمت و طهارت (ع) باعث شده است که این قشر به صورت خودجوش برای فراهم کردن مقدمات مراسم سوگواری امام سوم شیعیان و ۷۲ تن از یاران با وفایش فعالیت کنند.

همه ساله میلیون ها مسلمان دلباخته اهل بیت عصمت و طهارت در ایران و جهان با فرارسیدن ماه محرم چنان دل به قافله حسین بن علی (ع) می سپارند که گویی شمیم خوش کربلا را احساس می کنند.

محرم فرصتی است تا در کنار عزاداری، سجایای اخلاقی، کرامت و شجاعت سیدالشهدا(ع) و نیز فلسفه قیام کربلا برای دوستداران آن حضرت تشریح شود.

یکی از رسالت های مهم عزاداران در ماه محرم، تلاش برای درک صحیح اسلام واقعی و شخصیت والای حضرت اباعبدالله الحسین (ع) است.

درمراسم عزاداری باید اهداف قیام امام حسین (ع) برای مردم به ویژه جوانان تبیین شود و هیات های عزاداری به مفهوم وارزش های واقعی قیام حسین بن علی (ع) توجه بیشتری داشته باشند.

بی شک قیام امام حسین (ع) و نهضت عاشورا، نقطه عطف و سرفصل جدید از تاریخ پر فراز و نشیب شیعه است که ایجاد و ترویج رسالت امر به معروف و نهی از منکر از اهداف اصلی آن محسوب می شود.

یکی از رسالت های مهم عزاداران در ماه محرم و صفر، تلاش در جهت شناخت صحیح شخصیت والای امام حسین (ع) و احیای امر به معروف و نهی از منکر است.

عاشورا، حادثه بزرگی بود که تاثیر شگرفی در تاریخ مسلمانان به خصوص شیعیان داشت و امر به معروف و نهی از منکر درسی است که ما از قیام عاشورا می آموزیم.

بی تفاوتی در مقابل منکر کوچک، باعث پدید آمدن منکرات و گناهان بزرگ در جامعه می شود و تذکر های متوالی از سوی افراد جامعه، بهترین راه برخورد با منکر است.

مُحَرَّمُ الحَرام نخستین ماه سال شمار هجری قمری است و دلیل نامگذاری این ماه، حرام بودن جنگ در آن ذکر شده است.

واقعه کربلا که منجر به شهادت امام حسین(ع)  و یارانش شد، در ماه محرم سال ۶۱ قمری اتفاق افتاده است.

شیعیان هر ساله دهه اولِ این ماه را برای امام حسین(ع) و یارانش سوگواری می‌کنند که در برخی از مناطق عزاداری آنها تا اربعین شهادت امام حسین(ع)  (بیستم ماه صفر) به مدت ۵۰ روز ادامه دارد.