پیام های هشدار مدیریت بحران کهگیلویه و بویراحمد،تجربه استان های دیگر و خالی کردن مناطق گردشگری از مسافران باعث شد تا بارندگی های سیل آسا در این استان به رغم شدت آن و وجود رودخانه های خروشان تلفات جانی نداشته باشد اما این بارندگی ها خسارت های مالی زیادی برجای گذاشته است.
پیش از شروع بارندگی ها مسوولان ارشد استان با حضور میدانی در مناطق مستعد بروز سیل برای بازگشایی مسیل ها و انجام اقدام های پیشگیرانه تلاش های قابل توجهی را انجام دادند.
از عصر روز پنجشنبه تاکنون بیشتر مناطق کهگیلویه و بویراحمد درگیر بارندگی تابستانی است به طوری که راهبندان، آبگرفتگی معابر، قطع برق، پرشدن کانال ها در برخی مناطق کهگیلویه و بویراحمد گزارش شده است.
براساس گزارش هواشناسی این استان ۲۶ نقطه کهگیلویه و بویراحمد درگیر بارندگی بوده و در ۱۰ نقطه آن بارندگی های بیشتر از ۳۰ میلیمتر را ثبت شده و در برخی مناطق مانند امیرآبادبابکان ۹۵ میلیمتر باران گزارش شده است.
مانسون با کهگیلویه و بویراحمد چه کرد؟
مدیرکل مدیریت بحران کهگیلویه و بویراحمد گفت: بارندگی های سیل آسای چند روز گذشته تاکنون در استان خسارت جانی نداشته است اما این پدیده خسارت های مالی گسترده ای به بخش های کشاورزی به ویژه در مزارع برنج و پرورش ماهی برجای گذاشته است.
علیرضا نیکروز ابراز داشت:همچنین بخشی از زیرساخت های عمرانی کهگیلویه و بویراحمد به خصوص راه های ارتباطی کهگیلویه و بویراحمد بر اثر بارندگی های سیل آسا دچار آسیب شده اند.
وی تاکید کرد:هم اکنون گروهی از مسوولان با تشکیل اکیپ های در مناطق سیلزده مشغول امدادرسانی و شماری از آنان نیز در حال برآورد خسارت های وارد شده هستند.
مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد گفت: یک هفته پیش از وقوع سیل کارشناسان امور عشایر برای اطلاع رسانی و هشدار به مناطق عشایری اعزام شدند اما بی توجهی برخی از عشایر منجر به گسترده تر شدن خسارت ها شده است.
فیض الله آذرفر اظهار داشت: ۲۰ نقطه از جاده های عشایری کهگیلویه و بویراحمد بر اثر بارندگی های اخیر مسدود شده است که تلاش می شود با تامین ماشین آلات مورد نیاز از دستگاه های اجرایی دیگر یا بخش خصوصی بازگشایی راه های ارتباطی در کمترین زمان ممکن صورت شود.
وی تاکید کرد: تلف شدن دام های عشایر از دیگر خسارت های وارد شده به این قشر بر اثر بارندگی های اخیر است اما هنوز برآورد دقیق از میزان خسارت های وارد شده کامل نشده است.
مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد ابراز داشت: هم اکنون هشت اکیپ در مناطق عشایری استان در حال توزیع آذوقه و دیگر امکانات مورد نیاز به عشایر سیلزده در استان هستند.
روند امدادرسانی
سرپرست جمعیت هلال احمر کهگیلویه و بویراحمد گفت:با تلاش امدادگران جمعیت هلال احمر استان تا بامداد امروز به ۵۱۸ خانوار شهری ، روستایی و عشایری حادثهدیده در بارش های سنگین ۴۸ ساعت گذشته خدمترسانی شده است.
کاظم فلاحی دوست افزود: امدادگران و نجاتگران جمعیت هلال احمر استان کهگیلویه و بویراحمد با توجه به اخطارها و پیش بینی های هواشناسی کشور از روز قبل از شروع بارش های سامانه موسمی مانسون در مناطق عشایری و روستایی و محل عبور سیلاب ها و آبراهه ها به صورت میدانی حضور یافته و ساکنان و مسافران را با اعلام خطرات و ارایه توصیه های ایمنی راهنمایی کردند.
وی تاکید کرد: از ابتدای وقوع بارندگی های اخیر تاکنون براساس به مراجعات و تماسهای برقرار شده با سر شماره ندای امداد (۱۱۲) و همچنین اعلام نقاط حادثه دیده از سوی مدیریت بحران استان و خانههای هلال مستقر در شهرستانها و روستاها، تیم های ارزیاب به مناطق مورد نیاز اعزام شده اند.
فلاحی دوست ابراز داشت: پس از بررسی های اولیه تیم های امداد و نجات و پشتیبانی با توزیع اقلام امدادی و تخلیه آب گرفتگی به امداد سیل زدگان امدادرسانی کردند.
سرپرست جمعیت هلال احمر استان کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت: تاکنون۱۶۷ تخته پتو، ۱۵۲ تخته موکت، ۲ هزار ۸۴۱ کیلوگرم نایلون ، ۵۲۴ بسته امدادی ۷۲ ساعته در مناطق حادثه دیده توزیع شده است.
وی عنوان کرد:هم اکنون۵۲ نیروی امدادی در قالب ۱۶ تیم عملیاتی با استفاده از ۱۴ دستگاه خودروی کمک دار و امدادی در حال خدمات رسانی در مناطق سیل زده هستند.
فلاحی دوست عنوان کرد: تعداد یکهزار و۴۰۰ نفر عشایر که سرپناه خود را از دست داده بودند نیز در مکانهای امن ( پایگاه های امداد نجات و مهمانسرای اداری جمعیت شعب) اسکان داده شده اند .
ستاد اجرایی فرمان امام در کنار امدادگران
مدیرکل ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در کهگیلویه و بویراحمد گفت: عملیات خدمات رسانی قرارگاه جهادی امدادی این مجموعه در مناطق سیل زده استان آغاز شده است.
شایان نادری اظهار داشت:پس از بارش های سیل آسای ۲ روز گذشته تاکنون این قرارگاه قریب به ۲۰۰ قطعه پلاستیک جهت عایق بندی چادرهای مناطق عشایری کهگیلویه و بویراحمد تهیه و درحال توزیع بین عشایر و سایر آسیب دیدگان است.
وی بیان کرد:همچنین اقدام هایی مثل توزیع جیره های غذایی ۷۲ ساعته و سایر اقلام مورد نیاز شرایط اضطراری بین آسیب دیدگان از سیل اخیر در استان خواهد شد.
نادری تاکید کرد: با بسیج گروه های جهادی و مردمی از سوی قرارگاه امدادی بنیاد احسان ستاد اجرایی در حال تقسیم بندی مناطق آسیب دیده جهت خدمات رسانی سریع است.
مانسون ادامه دارد
مدیرکل هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد ابراز داشت: پدیده مانسون که از روز پنجشنبه فعالیت خود را به شکل جدی آغاز کرده تا پایان امروز به همان شدت در استان ادامه دارد.
رضا کاکاوند تاکید کرد:این پدیده با قدرت کمتری در روزهای یکشنبه و دوشنبه ادامه دارد.
وی تصریح کرد: روزهای سه شنبه و چهارشنبه نیز پدیده مانسون در مناطق کوهستانی فعالیت دارد.
وی از شهروندان مناطق مختلف کهگیلویه و بویراحمد خواست تا همچنان هشدارهای هواشناسی را جدی بگیرند و از حضور در مناطق مستعد سیلاب خودداری کنند.
کاکاوند تاکید کرد: عشایر نیز ضمن استقرار در مکانهای امن از جابه جایی و کوچ در این مدت بپرهیزند و دامهای خود را از حاشیه رودخانهها دور نگهدارند.
وی همچنین از مردم خواست در روزهای آینده از صعود به ارتفاعات خودداری و از قرار گرفتن در کنار حوضچههای ماهیگیری و پرورش ماهی خودداری کنند.
کهگیلویه و بویراحمد با مساحتی حدود ۱۶ هزار و ۲۴۹ کیلومتر مربع، سرزمینی مرتفع و کوهستانی با اقلیم سردسیری و گرمسیری در جنوب غربی ایران قرار دارد.