خدیجه غلامی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: این مدرسه علمیه با هدف پاسخگویی به نیاز مخاطبان به ویژه دختران نوجوان و جوان جزیره قشم برای برگزاری مراسم محرم با رعایت ضوابط بهداشتی، ویژه برنامه «زیر آسمان روضه» را در روزهای یادشده دهه اول ماه محرم برنامه ریزی کرده است.
وی ادامه داد: این ویژه برنامه با اجرای برنامه های متنوع فرهنگی، مذهبی و عزاداری از سوی مداحان و مبلغان دینی خواهر با هدف انس بیشتر جوان و نوجوانان دختر با اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام و ایجاد فرصتی مناسب برای دختران سرزمین آب و آفتاب که بتوانند با آموزش و توانمندسازی به عنوان مادران حسینی در تمدن سازی عاشورایی نقش آفرینی کنند، برگزار می شود.
مدیر مدرسه علمیه ریحانه الرسول (س) خواهران قشم توضیح داد: در اجرا و برگزاری ویژه برنامه «زیر آسمان روضه» علاوه بر آمادهسازی فضا، جایگاه و مهیا کردن امکانات برای برگزاری مراسم توسط این مدرسه علمیه برای شرکت دختران نوجوان و جوان، میزهای مشاوره سبک زندگی، آداب اقامه نماز، جایگاه حجاب، پیاده کردن احکام دین و فریضه امر به معروف و نهی از منکر نیز برپا خواهد شد.
غلامی اضافه کرد: این مراسم از ساعت ۱۸ تا ۱۹ عصر(دوشنبه و سه شنبه دهم و یازدهم مرداد ۱۴۰۱) در مدرسه علمیه ریحانه الرسول (س) خواهران شهرستان قشم به نشانی بلوار آزادگان، میدان سعدی(برگ سبز قدیم)، کوچه سلمان هشت برگزار می شود.
به گزارش ایرنا، از جمعه شب (هفتم مرداد ۱۴۰۱ و بیست و نهم ذی الحجه ۱۴۴۳) در تکایا و حسینیههای نگین خلیج فارس جنب و جوشی وصف ناشدنی به چشم میخورد و پرچم های سرخ و سیاه بر سر تکایا و برخی از خانهها خودنمایی میکنند.
بسیاری از کوچهها و خیابانها سرزمین آب و آفتاب با پارچههای مشکی، سیاهپوش شده اند و بسیاری از مردم در تدارک تهیه ملزومات نذریهایی هستند که هر ساله در این روزها توزیع میشود.
قشم زیبا با سابقه ای طولانی و افتخار ورود اسلام و حضور اصحاب رسول(ص) و نفی ماده پرستی و آثار هر گونه شرک و تباهی از معابد مهر، میترا و آناهیتا دلسوختگان اباعبدالله الحسین را در خود دارد.
در قشم از (منطقه کولغان) گرفته تا آتشکده زرتشتیان در روستای کوشه همه و همه درمیان سال هشتم یا نهم هجری، مسلمانان شیعه و سنی از محبان اهل بیت که سلام و درود آنان بر امامان بر سنگ قبورشان در روستاهای این جزیره نقش بسته را در خود پروریده و قدمت آن که بیانگر حضور مسلمانان از آن زمان تاکنون است، به تایید همه محققان رسیده است.
با گذشت هزار ۱۸۴ سال از سال ۸۳۸ میلادی در حدود ۹۱۹ سال قبل در روستاهای قشم اثر نقش ها، طرح ها و درود بر امامان اهل بیت (علیها السلام) بر روی قبور هنوز پابرجاست و از آن زمان عزاداران حسین(ع) در جزیره در جای جای این خاک و در جنوب گورستان انگلیس ها در آخرین نقطه جزیره نیز دارای تکیه و حسینیه ای بوده اند که آثار مخروبه و متروکه آن هنوز پا بر جا است و اینک همان مسلمانان از نسل های گذشته تاکنون از گوشه مساجد، تکیه ها و حسینیه های نگین خلیج فارس تاریخ را ورق می زنند.
مردم شهرها و روستاهای سرزمین آب و آفتاب از شب اول ماه محرم با برافراشتن بیرق های عزا و نصب پرچم های سیاه بر در و دیوار در عزای سرور شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) به سوگ نشستند.
قشموندان عاشق حسین(ع) لباس های سیاه به تن کرده اند و از حسینیه ها و تکایا صوت عزا به گوش می رسد و در بسیاری از مکان های مذهبی نیز جلسات عزاداری، مرثیه، سخنرانی و زیارت عاشورا بر پا شده است.