مشهد-ایرنا- معاون استاندار خراسان رضوی و فرمانده ویژه مشهد گفت: اداره کل استاندارد استان، اطلاعات مربوط به کم فروشی و تخلفات احتمالی صنایع غذایی مشهد را در اختیار فرمانداری قرار دهد تا پیگیری کنیم.

به گزارش خبرنگار ایرنا، محسن داوری روز دوشنبه در جریان بازدید از یک کارخانه تولید چیپس در مشهد در جمع خبرنگاران افزود: اداره استاندارد به عنوان ضابط تعزیرات در حوزه کاری خود، وظیفه دارد تخلفات واحدهای زیرپوشش خود را پیگیری کرده و موارد تخلفات را به اداره کل تعزیرات حکومتی اعلام کند.

وی تصریح کرد: در صورتیکه اداره استاندارد اطلاعات بازرسی های صورت گرفته و تخلفات واحدهای تولیدی را به دست فرمانداری مشهد برسانند ما حتما این تخلفات را پیگیری می کنیم، لازم نیست سازمان ملی استاندارد در تهران به این تخلفات رسیدگی کند.

فرماندار مشهد همچنین گفت: یکی از اقلامی که اخیرا افزایش قیمت قابل توجهی در سطح شهر داشته و موجب نارضایتی مردم شده چیپس و نظایر آن است، لذا سرکشی سرزده امروز از این واحد تولیدی چیپس را در دستور کار قرار دادیم.

داوری خاطر نشان کرد: تولیدکنندگان مکلفند یا برای افزایش قیمت محصولات خود مجوز لازم را از سازمان حمایت از تولیدکننده و مصرف کننده دریافت کنند و یا اینکه قیمت محصولات خود را به تاریخ ۳۱ اردیبهشت ماه امسال باز گردانند.

وی ادامه داد: این واحد صنفی مستندات و دلایل افزایش قیمت خود را در سامانه مربوطه وزارت صنعت، معدن و تجارت ثبت نکرده است و از طرفی مشخص نیست که این واحد تولیدی مجوز لازم را برای افزایش قیمت خود گرفته باشد، در حال حاضر کارشناسان در حال بررسی وقوع تخلف هستند.

فرماندار مشهد خاطر نشان کرد: اگر وقوع تخلف به صورت ذکر شده از سوی واحد تولیدی محرز شود، تعزیرات حکومتی باید فی المجلس رای خود را برای این تخلف صادر کند.

فرماندار مشهد به بازرسی یک روز در میان مسوولان نظارتی از واحدهای تولیدی و صنفی شهرستان اشاره کرد و گفت: در بازرسی های صورت گرفته علاوه بر رعایت استانداردهای بهداشتی، وزن و میزان محتوای تولیدات بویژه در صنایع غذایی توسط کارشناسان هر موضوع در محل کارخانه و یا واحد صنفی بررسی می شود.

سرپرست اداره کل استاندارد خراسان رضوی ماه گذشته در گفت وگو با ایرنا گفت: براساس نتایج طرح نظارت و کنترل بر بسته‌بندی کالاها در کارخانجات صنایع غذایی استان، کم‌فروشی در ۵۴ درصد از اقلام مورد آزمون مشاهده شده است.

جواد کریم پور افزود: در قالب اجرای طرح نظارت و کنترل بر بسته‌بندی کالاها در کارخانجات صنایع غذایی استان خراسان رضوی مشخص شد، میانگین وزن اندازه گیری شده در ۳۳ مورد از ۶۱ قلم کالای نمونه برداری شده، کمتر از وزن اظهار شده توسط واحد تولیدی بوده است.

وی بیان کرد: بر اساس پایش برندهای معتبر و یا غیر معروف کارخانجات صنایع غذایی استان و بر اساس آمارها بیش از نیمی از کالاهای آزمون شده در صنایع غذایی خراسان رضوی دارای کم فروشی بوده اند.

وی گفت: در این طرح کارشناسان با حضور در واحدهای تولیدی صنایع غذایی استان از محصول بسته بندی آنها از جمله ماست، رب، بیسکویت، کلوچه، قند، شکر و چای نمونه‌برداری و وزن گیری می‌کنند که در مجموع ۶۱ نمونه اخذ شده است.

هزار و ۹۵۰ واحد تولیدی در خراسان رضوی زیر پوشش استاندارد قرار دارند که نیمی از این تعداد مربوط به صنایع غذایی هستند.

شهرستان مشهد ۳.۸ میلیون نفر جمعیت دارد که اکثریت آنان در کلانشهر مشهد سکونت دارند. حدود یک میلیون و ۲۵۰ هزار نفر از جمعیت مشهد ساکن مناطق حاشیه‌ای هستند.