مصطفی دباغی مقدم روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این بازرسی ها با همکاری اتحادیه صنفی زعفران و کارشناسان تعزیرات حکومتی و با تاکید مدیر استاندارد با هدف جلوگیری از توزیع و فروش زعفران های غیراستاندارد، فله و بی نام و نشان انجام گرفت.
وی به بازرسی اولیه از ۳۷۴ واحد صنفی عرضه زعفران طی شهریور ماه اشاره کرد و ادامه داد: در این مرحله به ۲۵۳ واحد متخلف برای جمع آوری زعفرانهای غیراستاندارد اخطار کتبی داده شد و این واحدها ضمن دادن تعهد، ملزم به رعایت عرضه محصولات استاندارد شدند.
مسوول طرح طاها در اداره کل استاندارد خراسان رضوی گفت: در مرحله بعد ۱۱۰ واحد عرضه زعفران دوباره بازرسی شدند که ضمن توقیف محصولات غیراستاندارد برخی واحدها، پرونده ۵۰ واحد صنفی به دلیل عدم توجه به اخطارها و جمع آوری زعفرانهای غیراستاندارد به تعزیرات حکومتی استان ارسال شد.
دباغی مقدم افزود: این واحدهای صنفی در خیابانهای اصلی اطراف حرم مطهر رضوی واقع در خیابانهای شیرازی، امام رضا(ع)، اندرزگو و بازار رضا(ع) فعالیت داشتند.
وی اضافه کرد: زعفران بسته بندی شده مشمول رعایت استاندارد اجباری است و باید عرضه این محصول با نشان استاندارد صورت گیرد و آن دسته از واحدهای صنفی نیز که مدعی عرضه زعفران مرغوب هستند باید پاسخ دهند خریدار بر چه اساسی باید به این محصول اعتماد کند؟
مسوول طرح طاها در اداره کل استاندارد خراسان رضوی یک تخلف عمده در بازرسی های یاد شده را عرضه زعفران بسته بندی بدون نشان استاندارد عنوان کرد و گفت: تخلف عمده دیگر، عرضه محصولی به نام عصاره طبیعی زعفران و یا شربت زعفران با علامت جعلی استاندارد است و واحدهای صنفی متخلف محصول یاد شده را به مردم می فروختند.
دباغی مقدم افزود: زعفران، کالایی قیمتی است و زائر آن را به عنوان سوغات متبرک حضرت رضا(ع) به شهر خود می برد و وقتی عرضه کننده زعفران، کالای تقلبی و غیراستاندارد را به هموطنان می فروشد علاوه بر تحمیل ضرر مالی، نسبت به اعتقادات دینی آنها دیدگاه منفی ایجاد میکند و این موضوع آسیبهای فرهنگی به بار می آورد و به وجهه مشهد نیز آسیب می رساند.
وی ادامه داد: تعزیرات حکومتی هفته گذشته ۲ واحد صنفی و دیروز دوشنبه ۲ واحد صنفی متخلف عرضه زعفران در مشهد را نیز مهر و موم کرد.
هزار و ۹۵۰ واحد تولیدی در خراسان رضوی زیر پوشش استاندارد قرار دارند که نیمی از این تعداد مربوط به صنایع غذایی هستند.
نظر شما