به گزارش خبرنگار ایرنا، آیت الله سید محمد مهدی میرباقری در روز سوم ماه محرم، در حسینیه حضرت زهرا سلام الله علیها به تبیین نکات خطبهی امام حسین علیهالسلام در حضور معاویه پرداخت و بیان داشت؛ این خطبهی شریف که در کتاب «مناقب» ابن شهر اشوب ذکر شده است، حاوی نکات بسیار دقیقی در رابطهی با موضوع درگیری حضرت اباعبدالله الحسین علیهالسلام با معاویه میباشد. استاد میرباقری در ادامه به نحوهی شروع خطبه توسط امام علیهالسلام اشاره کرد و افزود: ایشان سلام الله علیه در ابتدای خطبه، ضمن معرفی کامل خود، خصوصیاتی از خودشان را بیان فرمودند و خود و اهل بیت سلام الله علیهم اجمعین را در زمره گروهی خواندند که قرآن کریم از ایشان، تعبیر به «حزب الله» کردهاست که غالب و مسلط حقیقی در عالم هستند.
استاد سطوح عالی حوزه علمیه در ادامه به بیان این مطلب پرداخت که در آیات قرآن کریم در دو سوره، بحث از «حزب الله»، مطرح شدهاست؛ سوره مبارکه «مائده» و سوره مبارکه «مجادله». استاد میرباقری در ادامه عنوان کرد؛ در این دو سورهی مبارکهای که بحث از حزب الله مطرح شده است، صحبت از یک جریان نفاق است در مقابل جریان حزب الله . استاد میرباقری سپس به تشریح جریان نفاق بر اساس آیات سوره مبارکه مائده پرداخت و بیان داشت: یک جمعیتی در داخل دنیای اسلام وجود دارد که به حسب ظاهر در کنار نبی گرامی اسلام صلوات الله علیه زندگی میکنند و اظهار اسلام میکنند، اما همین گروه با توجیه ترس از آسیبهای احتمالی از جانب دشمن، ارتباط و مراوده با دشمنان اسلام پیدا کردهاند. البته قرآن کریم ریشهی این ارتباط را یک بیماری قلبی عنوان میکند و میفرماید، آن ها فکر میکنند که آن راهی که دشمنان اسلام طی میکنند، راه بهتری است و غلبه نهایی نیز با دشمنان اسلام است. در حقیقت منافقین در دلشان این است که اسلام هیچ ارمغانی برای انسانها ندارد.
عضو مجلس خبرگان رهبری در ادامه به یکی از ضعفهای بینشی در میان مسلمانان امروز دنیای اسلام اشاره کرد و افزود: متاسفانه برخی چشمشان به امکانات مادی تمدن غرب است و این چشم دوختن و دل سپردن به این مظاهر دنیوی، آنها را نسبت به آرمانها و اهداف دین اسلام به تردید میاندازد و فکر میکنند که اعتقاد به اسلام و عمل بر طبق دین، هیچ فایدهای برای انسانها ندارد. استاد میرباقری در ادامه با بیان این مطلب که اگر انسانی از دنیا عبور کرد و چشم خود را از دنیا و امکانات ظاهری دستگاه کفر برداشت، در این صورت است که می تواند ارمغان اسلام برای انسانها را دریابد و به این نتیجه برسد که تمام امکانات دنیا و دستگاه کفر، در مقابل آنچه که اسلام به انسان ها هدیه میدهد، هیچ چیز قابل ذکری نمیباشد. استاد میرباقری در ادامه با بیان این مطلب که به ما دستور داده شده که دنبال دنیای کفار نباشیم، یکی از مصادیق مهم امر به تقوا را ، امر به دل بریدن از دنیای کفار عنوان کرد.
استاد سید محمد مهدی میرباقری یکی از اثار شوم بیماری قلبی منافقین را احساس حقارت و ضعف در مقابل با دستگاه کفر عنوان کرد و بیان داشت: کسی که در مقابل دستگاه تمدن مادی احساس حقارت کرد و آنها را در چشم خود بزرگ دید، نسبت به جبهه مؤمنان به دیدهی تحقیر مینگرد. استاد میرباقری در ادامه با اشاره با داستان صلح حدیبیه و فرار منافقین از همراهی نبی گرامی اسلام صلوات الله علیه ، این عدم همراهی را ناشی همین بیماری دل مطرح کرد و افزود: آن چیزی که موجب شد منافقین از همراهی با رسول گرامی اسلام صلوات الله علیه در ماجرای «صلح حدیبیه» سر باز زنند، رعب و وحشت نسبت به دستگاه کفر و بی اعتمادی به پیامبر صلوات الله علیه بود. در واقع آنها به جای اینکه اعتماد به وحی ناطق داشته باشند، از امکانات و عظمت دستگاه کفر ترسیدند و پیامبر صلوات الله علیه را برای تصمیم به این کار تخطئه کردند.
رئیس فرهنگستان علوم اسلامی در فرازهای پایانی سخنان خویش به ضرورت اعتماد به رسولان الهی سلام الله علیهم اجمعین اشارهکرد و بیان داشت: انسانی که توانایی دستیابی به عالم غیب را ندارد باید دست خود را به دست رسولان الهی صلوات الله علیهم بدهد و دیگر چشم خود را از ترسها و امکانات مادی جبهه کفر بردارد، چرا که اگر چشم انسان به امکانات مادی جبهه دشمن دوخته شود از همراهی با ولی الهی جا میماند. استاد میرباقری در پایان با اشاره به این مطلب که در زمان ظهور امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف، برای همگان روشن می شود که هیچ خیری در دستگاه مادی جبهه کفر وجود ندارد.