فرهاد حامدی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به صدور و تمدید بیش از یک هزار مجوز صنایع دستی در استان، افزود: امسال تاکنون یک هزار و ۳۱۷ فقره مجوز پروانه تولید صنایع دستی برای صنعتگران استان صدور و یا تمدید شده است.
وی افزود: از مجموع این مجوزها، یک هزار و ۲۹۵ فقره مربوط به پروانه تولید انفرادی، ۱۶ مورد مربوط به پروانه تولید کارگاهی، چهار فقره کارت شناسایی و ۲ فقره پروانه تاسیس کارگاهی بوده است.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی کردستان ادامه داد: این مجوزها برای صنعتگران فعال در رشتههای رودوزی سنتی، سفالگری، نازککاری، البسه محلی، تولیدات چرم، جاجیم بافی، گلیم بافی، کلاش بافی، شال بافی و قلمزنی صادر شده است.
وی در ادامه به برپایی بیش از ۱۰ نمایشگاه صنایع دستی از ابتدای سال جاری تاکنون اشاره و اضافه کرد: حضور در نمایشگاه صنایع دستی اقلیم کردستان عراق (شهر حلبچه)، حضور در نمایشگاههای مشارکتی استانهای چهارمحال و بختیاری، یزد و ایلام، برگزاری نمایشگاه صنایعدستی در شهرستانهای سنندج، بانه و مریوان در ایام نوروز امسال و همچنین برپایی نمایشگاه صنایع دستی در خانه کُرد سنندج به مناسبت ۲۰ خرداد روز جهانی صنایع دستی از جمله اقدامات انجام شده این حوزه بوده است.
حامدی یادآور شد: در حال حاضر ۴۴ هزار کردستانی بهصورت مستقیم و غیرمستقیم در ۴۰ رشته صنایع دستی مشغول به فعالیت هستند.
رشتههای اصیل صنایع دستی کردستان که در حال حاضر فعال بوده و دارای برند ملی و یا بین المللی هستند شامل نازک کاری و هنرهای چوبی(خراطی)، گلیم سنندج و بیجار، ساز سازی سنتی، زیورآلات سنتی، کلاش بافی، نساجی سنتی، شال بافی (مرخز بافی)، ارغوان بافی و گلیم بافی است.
مهمترین مراکز تولید صنایع دستی در کردستان به ترتیب شهرهای سنندج، مریوان، سروآباد، سقز و بانه و سپس بیجار، قروه، دیواندره و دهگلان است و متنوعترین و بیشترین رشتهها در شهر سنندج وجود دارد.