فرهاد حامدی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه از مجموع رشتههای صنایع دستی استان،۲۱ رشته بومی است، افزود: ۱۸ هزار و ۶۴۰ نفر صنعتگر استان در سامانه سازمان میراث فرهنگی دارای شناسه فعالیت هستند که از این تعداد چهار هزار و ۸۰۰ نفر بیمه تامین اجتماعی دارند.
وی اضافه کرد: رشتههای اصیل صنایع دستی کردستان که در حال حاضر فعال بوده و دارای برند ملی و یا بین المللی هستند شامل نازک کاری و هنرهای چوبی، گلیم سنه و بیجار، سازسازی سنتی، زیورآلات سنتی، کلاش بافی، نساجی سنتی، شال بافی(مرخز بافی)، ارغوان بافی و گلیم بافی است.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی کردستان گفت: مهمترین مراکز تولید صنایع دستی در کردستان به ترتیب شهرهای سنندج، مریوان، سروآباد، سقز و بانه و سپس بیجار، قروه، دیواندره و دهگلان است که متنوعترین و بیشترین رشتهها در شهر سنندج وجود دارد.
هدف گذاری اجرای طرح صنایع دستی در ۳۶ روستای کردستان
وی با عنوان اینکه امسال طرح هدف صنایع دستی با هدف ایجاد اشتغال در ۳۶ روستای گردشگری استان اجرا میشود، اضافه کرد: طی چند سال گذشته در راستای حمایت از تولید و توسعه صنایع دستی در مناطق روستایی کردستان بالغ بر ۶۰ میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شده است.
حامدی با اشاره به اینکه این معاونت برای ۲ گروه شاغلان صنایع دستی و متقاضیان علاقمند آموزشهای صنایع دستی را ارائه میدهد، افزود: از هفته آینده فراخوان شرکت در دوره ۱۶ ساعته آنلاین برای شاغلان صنایع دستی اعلام میشود که از تمامی صنعتگران استان میخواهیم در این دورهها شرکت کنند.
وی افزود: بر اساس سیاست گذاریهای جدید ارایه خدمات به شاغلان صنایع دستی اعم از حضور در نمایشگاهها، تمدید مجوزها و بیمه شاغلان مستلزم گذراندن حداقل چهار ساعت آموزش و دارا بودن مدرک و تاییدیه از وب سایت مربوطه است.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی کردستان ادامه داد: برای علاقمندان به حوزه صنایع دستی نیز آموزشهای مقدماتی صنایع دستی در رشتههای دوخت البسه محلی، گلیم بافی، کلاش بافی، ارغوان بافی، زیورآلات سنتی، مصنوعات چرمی و معرق و منبت چوب به صورت رایگان برگزار میشود.
ارائه آموزشهای صنایع دستی به ۳ هزار و ۵۰۰ نفر در کردستان
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی کردستان گفت: در مجموع امسال هدفگذاری شده است که به سه هزار و ۵۰۰ نفر در استان آموزشهای صنایع دستی ارائه شود که از این میزان یک هزار و ۷۰۰ نفر را شاغلان صنایع دستی و مابقی را علاقمندان دیگر تشکیل میدهند.
حامدی با بیان اینکه ۱۴۲ اثر استان دارای مهر اصالت بوده که از این میزان ۱۱ مورد مهر اصالت بینالمللی و مابقی ملی را دارند، افزود: امسال هنرمندان تا آخر تیرماه وقت دارند براساس شاخصهایی که تعیین شده است آثار خود را برای دریافت مهر اصالت ملی ارسال کنند.
وی یادآور شد: معاونت صنایع دستی در نظر دارد مراسم بزرگداشت روز جهانی صنایع دستی را در هفته ملی صنایع دستی جهت تجلیل از فعالان این حوزه در استان با توجه به شیوع ویروس کرونا به صورت محدود برگزار کند که در آینده اطلاع رسانی میشود.
نظر شما