همدان-ایرنا- نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه همدان با اشاره به اینکه ۲ اولویت در سند فرهنگی استان همدان مربوط به «خانواده و نشاط اجتماعی» است، بر اجرا و عملیاتی شدن این اولویت ها در قالب سند فرهنگی استان تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، آیت الله حبیب الله شعبانی موثقی روز پنج‌شنبه در دیدار با معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با اشاره به اینکه دولت مردمی حمایت از خانواده را در اولویت خود قرار داده است، افزود: روند اجرای سند فرهنگی در استان همدان نسبت به سایر استان‌ها از شرایط مطلوبی برخوردار است. 

وی تصریح کرد: اهداف سند مهندسی فرهنگی استان همدان نیز ابلاغ شده که این موارد در بخش خانواده تاکنون عملیاتی و اجرایی نشده است. 

نماینده ولی فقیه در استان همدان گفت: یکی از اقدامات مهم و مورد توجه در استان همدان، ارائه آموزش‌های عمومی قبل از ازدواج است که دراین زمینه انتظار داریم به موضوع مشاوره های فردی و آموزش شاخص های انتخاب درست نیز در این زمینه توجه جدی شود.

آیت الله شعبانی موثقی با بیان اینکه استان همدان از جمله استان‌های پیر با نرخ باروری ۱.۶ درصد و کمتر از متوسط کشوری است، تصریح کرد: قانون حمایت از جمعیت باید به خوبی عملیاتی و زمینه مناسب برای اجرای آن فراهم شود، چراکه اجرا نشدن آن را تبدیل به ضدتبلیغ می‌کند.

وی با اشاره به اینکه توجه و تاکید ویژه دین مبین اسلام به تکامل زنان، اظهار داشت: کسانی که در دنیای امروز خود را مدافع حقوق زنان می‌دانند به هیچ عنوان الگویی مانند حضرت زینب(ع) ندارند و این ویژگی و شاخصه بارز و ممتاز ما در مقایسه با دیگر مدعیان حقوق زن است. 

آیت الله شعبانی موثقی با تقدیر از توجه ویژه مجموعه دولت نسبت به بحث خانواده، گفت: هیچ مکتبی در دنیا را نمی‌توان پیدا کرد که زنانی در آن تربیت شوند که در سخت ترین شرایط همه هستی را زیبا ببینند.

امام جمعه همدان افزود: آنهایی که مدعی و مدافع جایگاه زنان هستند، کدام مکتب را می‌تواند مثال بزنند که زنانی زینب گونه تربیت کند که در بین تمام مشکلات بگویند «ما رأیت الا جمیلا».

وی با تاکید بر اینکه این قدرت و عظمت اسلام است که توانسته شخصیت‌های برجسته و بانوانی عفیف در اسلام و در کشورمان تربیت کند، گفت: همانطور که رهبر معظم انقلاب نیز فرمودند "جمهوری اسلامی در طی سال‌های گذشته توانسته با حفظ عفت، حجاب و توجه به جایگاه واقعی زن، بستر خوبی برای ارتقای زنان را در جامعه ایجاد کند".

نماینده ولی فقیه در استان همدان با بیان اینکه مجموعه دولت و معاونت بانوان باید از منزلت واقعی زنان مراقبت کند، افزود: هیچ کس به اندازه خود بانوان نمی‌تواند در انجام این کار موفق و اثر بخش باشد.

وی تصریح کرد: لازم است تا از این اصل مراقبت شود که جایگاه زنان تنزل پیدا نکند و بانوان تبدیل به یک کالا در دست افراد سودجو نشوند، که برنامه‌های معاونت اجتماعی بانوان در این حوزه می‌تواند نقش به سزایی داشته باشد.

وی با تاکید بر اینکه در بحث ازدواج نیازمند مشاوره‌های فردی دقیق برای انتخاب درست هستیم، یادآور شد: آموزش‌های عمومی قبل از ازدواج وجود دارد، اما لازم است مشاوره‌هایی برای انتخاب درست قبل از انتخاب نهایی نیز برای جوانان ارائه شود تا از بسیاری طلاق‌هایی که به علت انتخاب نادرست رخ می‌دهد، جلوگیری کنیم.

وی با تاکید بر لزوم اجرای صحیح قانون حمایت از جمعیت، اظهار داشت: زمانی که وعده‌هایی مطرح می‌شود لازم است تا به درستی اجرایی شود و اگر در میدان عمل با مشکلی روبرو شویم، این خود بازدارنده خواهد بود و تبدیل به ضد تبلیغ می‌شود.

«انسیه خزعلی» معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری نیز دراین دیدار گفت: ۱۲۲ میلیارد تومان اعتبار برای آموزش ، تقویت زیرساخت‌های آموزشی، ورزش، درمان ناباروری، پیشگیری و درمان آسیب‌های زنان و خانواده و اشتغال زنان سرپرست خانواده استان همدان اختصاص یافت.

وی افزود: یکی از مواردی که دولت به آن توجه دارد خانواده است و با تکیه گاه قرار دادن خانواده در تمام امور تاکنون موفقیت‌های خوبی داشته است.

وی خواستار تقویت خودباوری، فرهنگ کار، بردباری و توانمندسازی در مقابل هجمه دشمن شد و ادامه داد: برای تحکیم خانواده و کاهش طلاق در برنامه ششم توسعه برنامه های خوبی در دولت پیش بینی شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، معاون امور بانوان رییس جمهور در سفر به استان همدان، علاوه بر دیدار با استاندار و نماینده ولی فقیه در استان، از شرکت دانش بنیان فهیم صنعت نیز بازدید و با اقشار مختلف بانوان، مشاورین بانوان دستگاههای اجرایی و فرمانداری ها و بانوان نخبه فرهنگی و ورزشی دیدار و گفت وگو کرد.

بازدید از روستای لتگاه شهرستان بهار، بازدید از کارگاه تولیدی جوراب روستای لتگاه، دیدار و گفت‌وگو با مردم و زنان کشاورز در مسیر لتگاه تا بهار و گذر از روستاهایی چون دستجرد و لالجین و بررسی مشکلات کشاورزان، بازدید از پایگاه مردمی شهید هاشمی کارگاه میناکاری، خیاطی، عروسک سازی و ایجاد کارگروه های مختلف برای کاهش آسیب ها، حضور در جمع گروه های جهادی و مردمی، بازدید از مزرعه بومگردی که تعدادی از بانوان کارآفرین در این مزرعه مشغول به کار هستند، بازدید از کارگاه میناکاری دیزج، دیدار با دختران شبه خانواده خیریه ترنم محبت، از دیگر برنامه‌های سفر یک روزه خزعلی به استان همدان است.