به گزارش ایرنا، میرزا نورﷲ بن میرزا عبدﷲ بن عبدالوهاب چهارمحالی اصفهانی ملقب به تاج الشعراء مشهور به عمان سامانی از شاعران معروف شهر سامان در استان چهارمحال و بختیاری است.
وی از شاعران صاحبنام و پرآوازه سالهای ۱۲۵۸ تا ۱۳۲۲ قمری به شمار میرود که نیاکان او همه از دری سرایان، پارسیگویان و آذری سرایان اعصار خود بودهاند، پدرش میرزا عبدالله متخلص به «ذره» مؤلف «جامع الانساب» و جدش میرزا عبدالوهاب سامانی متخلص به«قطره» و عمویش میرزا لطفالله متخلص به «دریا» همگی از شاعران عهد ناصری بودند که در دانشهای دیگر نیز دستی داشتند.
از آثار عمان سامانی میتوان به گنجینة الاسرار و مخزنالدرّر اشاره کرد که گنجینة الاسرار به گفته بسیاری از صاحبنظران، شاهکار عمان در ادبیات فارسی است.
علیرضا قزوه از شاعران برجسته کشور با اشاره به جایگاه شعر فاخر عمان، بر گنجینهخوانی مداحان اهل بیت و بهره گیری از کتاب عمان سامانی گفت.
همچنین در این بخش مقالات و گفت و گوهای علمی و تخصصی پیرامون ویژگی های شعر و سبک عمان سامانی ارائه شد و اجرای تعزیه وداع از دیگر برنامههای این برنامه بود.
سرپرست دانشگاه شهرکرد نیز گفت: راهاندازی بنیاد دائمی این شاعر برجسته در دانشگاه شهرکرد نیز در دستور کار قرار دارد.
یاسر پیرعلی گفت: با توجه به جایگاه اشعار این شاعر آیینی در غنا بخشی به فرهنگ عاشورایی بناست بنیاد عمان سامانی به صورت دائم در دانشگاه شهرکرد راهاندازی شود.
به گزارش ایرنا، نقل است که جنازه عمان را در مسجد جامع سامان به خاک سپردند و بعدها به نجف اشرف و دار الاسلام انتقال دادند.