ولی جهانی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ساختمان های ثبتی از جمله فلاطوری، ابریشمی، مدرسه فروغ، مجموعه بناهای تاریخی شیلات ماهیان خاویاری بندر کیاشهر، حمام تاریخی دیلمان برخی از این بناهای تاریخی هستند.
وی اظهار داشت: از بیش از یک هزار و ۲۰۰ اثر ثبتی استان ۵۳۵ اثر بنای تاریخی است که ۲۲۱ بنا از این تعداد بناهای تاریخی دولتی است.
مدیرکل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی گیلان گفت: وظیفه ذاتی صیانت از مواریث ارزشمند فرهنگی علاوه بر این اداره کل بر عهده همه دستگاه ها و اقشار مختلف مردم است که همچون امانتداری امین ،میراث گذشتگان را حفاظت و به آیندگان بسپاریم.
جهانی حفظ اصالت بنای تاریخی، معرفی فرهنگ بومی - محلی استان، گسترش مطالعات پژوهشی، تعریف کاربری متعارف و همگن با بنا، جذب گردشگر و ایجاد اشتغال پایدار را از اهداف اصلی برنامه ساماندهی آثار تاریخی عنوان کرد و بر لزوم بهره گیری و مشاوره از همه فرهیختگان، متخصصان و آحاد مردم به منظور صیانت از آثار و بناهای تاریخی ارزشمند تاکید کرد.
گیلان پس از استان های قزوین ،کرمانشاه و لرستان بابیش از ۵ هزار و ۲۰۰ اثر تاریخی شناسایی شده چهارمین استان به لحاظ تراکم بالای آثار تاریخی در کشور است.