به گزارش خبرنگار ایرنا، عباس خاشعیسیوکی روز سهشنبه در جمع خبرنگاران افزود: ایجاد و توسعه پژوهشکده زعفران تربت حیدریه حاصل یک کار جمعی از سوی جامعه دانشگاهی و مسوولان این خطه است و به عنوان قطب نخست پژوهش و فناوری در این حوزه در سطح کشور می باشد که مشابه آن در هیچ نقطه از کشور وجود ندارد.
وی بیان کرد: با کمال تاسف برخی مسوولان علاقهای ندارند جایگاه این پژوهشکدهها را درک کنند و این در حالی است که ما در تهران و استان از این پژوهشکدهها، طرحها و پروژهها دفاع میکنیم و بر این اساس از دستگاههای متولی ساماندهی بوستان "پیشکوه" انتظار میرود بحث انتقال پژوهشکده زعفران را از برنامههای توسعهای خود خارج کنند و امیدواریم این تصمیم هیچگاه عملی نشود.
رییس دانشگاه تربتحیدریه در بخش دیگری از ضرورت ایجاد "دانشگاه جامع تربتحیدریه" سخن گفت و افزود: این بدان معناست که اکنون هر یک از دانشگاههای این خطه دارای امکانات مشابهای هستند که با ایجاد دانشگاه جامع میتوانند علاوه بر همافزایی، از امکانات مشترک یکدیگر بیشتر استفاده کنند، البته این موضوع نباید مانع فعالیتهای عمومی دانشگاهها در حوزههای مختلف شود.
خاشعی سیوکی در ادامه از قرار گرفتن سالن ورزشی زنده یاد "بابک مروج تربتی" برای استفاده عموم شهروندان خبر داد و اظهار کرد: قصد ما کسب درآمد نیست و دریافت شهریه بسیار نازل تنها برای تامین هزینههای نگهداری سالن است و سرویس رفت و آمد نیز تدارک خواهیم دید.
در دانشگاه تربتحیدریه اکنون ۲ هزار و ۲۰۰ نفر دانشجو در ۳۰ رشته مشغول تحصیل هستند که بانوان ۶۰ درصد دانشجویان این دانشگاه را تشکیل می دهند. دانشگاه تربت حیدریه شامل ۲۲ رشته کاردانی و کارشناسی پیوسته و ناپیوسته و هشت رشته کارشناسی ارشد است.
در این دانشگاه گروههای آموزشی تولیدات گیاهی شامل اقتصاد کشاورزی، مرتع و آبخیزداری، گیاهان دارویی و بیوتکنولوژی، گروههای آموزشی مهندسی شامل عمران، کامپیوتر، صنایع، مکانیک، برق و همچنین گروه علوم انسانی شامل باستان شناسی و علوم سیاسی فعال هستند.
تعداد استادان این دانشگاه شامل ۲۱۰ نفر استاد مدعو و ۴۰ نفر استاد ثابت است.
مرکز شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربتحیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد قرار دارد.