افشین تحفه گر روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این راهبرد در دستور کار شورای فرهنگ عمومی خراسان رضوی و ۲۸ شورای فرهنگ عمومی در شهرستانهای استان قرار گرفته و به تمهیدات و مصوبات ویژهای نیز انجامیده است.
وی ادامه داد: برنامههای ویژه و طرحهای ملی بزرگداشت خط و زبان پارسی، اعطای نشان فردوسی، روز ملی عطار، خیام، بیهقی و جامی، در راستای یک مولفه و طرحهای عفاف و حجاب، سواد رسانهای، جهاد تبیین و تبیین برنامه های ارزی و اعتباری دولت سیزدهم، بخشی از اهتمام این شوراست که امیدواریم اجرایی شدن آنها به پررنگ سازی شاخص امید در هویت جامعه بینجامد.
سرپرست دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی خراسان رضوی به مفهوم هویت و بحث انگیزی آن در ادبیات علوم انسانی است اشاره و اظهار کرد: از سویی به سادگی می توان این مفهوم را تلقی از خود یا خودآگاهی فردی و جمعی تعریف کرد اما در سند ملی مولفههای هویت ایرانیان، هفت مولفه روح معنویت،اسلام و ولایتمداری، سرزمین ایران، تاریخ و تمدن ایران، زبان و خط فارسی، مهدویت و رسالت تاریخی ایرانیان، به عنوان ابعاد هویت ایرانی، شناسایی شده است.
تحفه گر افزود: سرزمین تاریخی خراسان از دیرباز مهد تاریخ و تمدن، ادبیات پارسی و با موقعیت راهبردی سرزمینی بوده است و پس از آراسته شدن به وجود بابرکت عالم آل محمد(ص)، حضرت رضا(ع) به مولفههای روح معنویت و اسلام ماخوذ از آیین اهل بیت، ولایتمداری و مهدویت نیز هویت خود را شناخت.
وی ادامه داد: از این منظر میتوان خراسان رضوی را نه تنها به عنوان خوشه برجسته هویت ایرانیان ممتاز دانست بلکه میتوان آن را در بسیاری از ابعاد هویت، بنیان گذار مفاهیم بنیادی دانست.