به گزارش خبرنگار کتاب ایرنا، نشست صمیمانه دبیرکل نهاد کتابخانهها با اهالی رسانه یکشنبه ۲۳ مرداد در کتابخانه مرکزی پارک شهر برگزار شد.
مهدی رمضانی در این نشست با تاکید بر تلاش در شکلدهی ارتباط نزدیک با خبرنگارها درباره وجود آثار کتابسازی در کتابخانهها گفت: ما با ناشران در تعامل هستیم، پس اگر خبرنگارها به نهاد کتابخانهها اعلام کنند پیگیری خواهدشد. احتمال دارد آثار کتابسازی شده در کتابخانهها به دلیل اهدای کتابها باشد.
(کتابسازی یا پختهخواری به اقدام برخی از ناشران گفته میشود که در آن با کپیبرداری از آثار پرفروش دیگر ناشران، بدون زحمت و هزینه برای ترجمه، صفحهبندی و ویراستاری، در سود کتاب شریک میشوند.)
دبیرکل نهاد کتابخانهها با تاکید بر اینکه این نهاد مساله رسانهها نیست، توضیح داد: همواره سعی کردم در تعامل با رسانه این فضا را تغییر بدهم، اما این مساله مردم، مسئولان و رسانه نیست.
وی درباره خدماتی که در کتابخانهها ارائه میشود، گفت: تنها نهادی که برای افراد خاص خدمات ارائه میدهد، نهاد کتابخانهها است. فقط این نهاد برای نابینایان، ناشنوایان و سالمندان خدماتی را در نظر گرفتهاست. کار پژوهشی درباره سالمندان پایان یافته و در حال ورود به مرحله اجرایی است، اما این فضا را نتوانستیم منتقل کنیم.
رمضانی با بیان اینکه حوزه محتوای نوجوان، فقیرترین حوزه ادبیات است، بیان کرد: در همکاری با فریدون عموزاده خلیلی چندین مجموعه هدهد سفید تهیه کردیم، اما اینها هم منعکس نشد.
دبیرکل نهاد کتابخانهها ادامه داد: آموزش و پرورش به نهاد کتابخانهها اجازه فعالیت در مدارس نمیدهد، حتی سالهاست که پست کتابداری را حذف کردند. جشنواره رضوی و کتابخانههای سیار اجازه همکاری با مدارس را ندارد.
به گفته رمضانی، در نهاد کتابخانهها در تعامل با رسانهها به عریان خبر و انتشار آن رسیدیم، اما هیچ رسانهای به مسائل این نهاد نمیپردازد.