به گزارش خبرنگار ایرنا، امیررضا رجبی روز دوشنبه با حضور در پارک علم و فناوری خراسان طی نشستی با مدیر و معاونان این مجموعه افزود: این تفاهمنامه ها در چهار موضوع صنایع غذایی، انرژی، فناوری اطلاعات و ارتباطات و معدن با ۲۰ محور است.
وی اضافه کرد: امسال در راستای تحقق شعار "تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین" حرکتی در راستای توسعه همکاریها و استفاده از ظرفیتهای داخلی برای دانش بنیان کردن واحدهای صنعتی و اتصال آنها به حلقه های فناور و انعقاد تفاهمنامه هایی با نهادها و ادارات مختلف در حوزه اقتصادی استان در دستور کار قرار گرفته است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: موضوعات تفاهم نامه های منعقده با پارک علم و فناوری خراسان رضوی ناظر بر استفاده از ظرفیتهای شرکتهای دانش بنیان و فناور در افزایش سطح فناوری و توسعه زیرساختها و استفاده از روشهای نوین در بخشهای صنایع غذایی، انرژی، فناوری اطلاعات و ارتباطات و معدن است.
رجبی افزود: ۲۰ محوری که در انعقاد تفاهمنامه های مزبور در نظر گرفته شده، در راستای گفتمان سازی و دانشی کردن فرآیندهای تولید است تا فرصتی هم برای اتصال صنعت به شرکتهای دانش بنیان برای بهره گیری از ظرفیتهای یکدیگر فراهم شود.
وی ادامه داد: افزایش سطح فناوری، همکاری مشترک برای ارایه خدمات فناورانه و دانش محور، توسعه کسب و کار، ارتقای بهره وری، احصای نیاز و اتصال واحدهای فناور، ایجاد بخشهای تحقیق و توسعه در واحدهای صنعتی، استفاده از ظرفیتهای سخت افزاری واحدهای صنعتی و کمک به تجاری سازی محصولات شرکتهای دانش بنیان، حضور فعال شرکتهای دانش بنیان در رویدادهای نمایشگاهی، مهارت افزایی شرکتهای دانش بنیان بخشی دیگر از محورهای چهار تفاهمنامه مزبور است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: انتخاب چهار موضوع انرژی، معدن، صنایع غذایی و فناوری اطلاعات و ارتباطات ناظر بر مشکلات زیرساختی استان به ویژه انرژی (برق و آب) در توسعه صنعتی و معدنی و بهینه سازی مصرف انرژی، لزوم اتصال واحدهای صنعتی به فناوری اطلاعات و ارتباطات، مزیتهای استان در صنایع غذایی و لزوم توسعه آن به ویژه در به روزرسانی ماشین آلات، ظرفیتهای قابل توجه معدن استان و لزوم تغییر روش سنتی به مدرن در استخراج و فرآوری مواد معدنی است.
رجبی افزود: انعقاد تفاهمنامه آغاز شروع کار است و اهداف این سازمان در خصوص تولید صادرات محور و ورود به حوزه بین الملل فقط با انتقال دانش و فناوری به این حوزه محقق می شود.
وی اظهار امیدواری کرد: با توجه به سهم قابل توجه صنایع بزرگ در تولید ناخالص داخلی، تا زمانی که صنایع بزرگ وارد حوزه دانش و فناوری نشوند حرکت به سمت اقتصاد، شتابان و دانش بنیان نخواهد شد.
خراسان رضوی با ۳۶۰ شرکت دانش بنیان فعال و ۶ شرکت فناور مستقر در پارکهای علم و فناوری هم اکنون رتبه سوم کشور را به لحاظ تعداد شرکتهای دانشبنیان و فناور پس از تهران و اصفهان دارد.