تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۷:۱۷

تهران-ایرنا- نخست وزیر کوزوو به دنبال تلاش برای عضویت در پیمان ناتو در گفت‌وگویی اظهار داشت که به ایجاد انگیزه غرب برای به رسمیت شناختن کوزوو توسط برخی کشورهای اتحادیه اروپا و ناتو احتیاج دارد.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، «آلبین کورتی» در گفت‌وگو با روزنامه فایننشال تایمز تاکید کرد: پریشتینا برای جلب نظر کشورهایی که آن را به رسمیت نمی‌شناسند به یاری متحدان غربی‌اش از جمله آمریکا و انگلیس احتیاج دارد.

نخست وزیر کوزوو در حالی این گفت‌وگو را انجام داده که قرار است در این هفته در نشستی با حضور «الکساندر ووچیچ» رئیس‌جمهور صربستان در بروسکل که مقر اتحادیه اروپا و ناتو است، شرکت کند.

طرفین در این نشست در راستای حل مشکلات و درگیری‌های ایجاد شده میان نیروهای امنیتی کوزوو و صرب‌های ساکن شمال بحث و گفت‌وگو می‌کنند.

کورتی با اشاره به درخواست صربستان برای عضویت در اتحادیه اروپا مدعی شد که بلگراد از این عضویت به دنبال کمک‌های مالی این اتحادیه، سلاح‌های روسیه، سرمایه گذاران چینی و همکاری با آمریکایی‌ها است و افزود: برای پایان دادن به تنش‌ها در منطقه غرب، نباید این اجازه را به بلگراد دهد.

وی در مقابل با اشاره به تلاش‌های کوزوو برای عضویت در پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، اظهار داشت که پریشتینا به دنبال تقویت پایه‌های اقتصادی و سایر نهادهای کوزوو است که نشان دهد مداخله ناتو در جنگ‌های یوگوسلاوی در دهه ۹۰ میلادی سبب‌شده پریشتینا نسبت به متحدانش وفادار بماند.

بر اساس این گزارش، کوزوو به صورت یک‌جانبه در سال ۲۰۰۸ استقلال خود از صربستان را اعلام کرد و تاکنون ۱۰۰ کشور از جمله آمریکا و بیشتر اعضای اتحادیه اروپا، استقلال آن را به رسمیت شناخته‌اند اما گروهی از کشورهای اتحادیه اروپا و ناتو شامل اسپانیا،‌ یونان، قبرس، اسلوواکی و رومانی هنوز در این مورد موضع خود را مشخص نکرده‌اند.

ماه گذشته کوزوو اعلام کرد که صرب های ساکن شمال که مورد حمایت بلگراد هستند و نهادهای پریشتینا را به رسمیت نمی‌شناسند، ملزم به استفاده از کارت شناسایی و پلاک‌های خودرو صادر شده در کوزوو هستند اما با بروز درگیری‌ها میان نیروهای امنیتی و اقلیت صرب‌تبار، پریشتینا تحت فشار ایالات متحده و اتحادیه اروپا، موافقت کرد که قانون شماره گذاری خودروها را تا ۱ سپتامبر ( ۱۰ شهریور) به تعویق بیندازد.

صربستان افزایش هر گونه تنش و درگیری با کوزوو را تکذیب و پریشتینا را به پایمال کردن حقوق اقلیت صرب متهم می‌کند.

اتحادیه اروپا روز گذشته از هر دو طرف خواست تا دست از خصومت برداشته و مسئولانه رفتار کنند.