به گزارش ایرنا از خبرگزاری رویترز؛ با بسته شدن ۲ گذرگاه مرزی دیگر از سوی صربستان در پی اعتراض های مشابه در کوزوو از ۱۰ دسامبر (۱۹ آذر ماه)، تنها سه گذرگاه مرزی میان دو کشور باز باقی مانده است.
تازه ترین اعتراض چند ساعت پس آن صورت گرفت که در پی چند هفته اوج گیری تنش میان بلگراد و پریشتینا، صربستان ارتش را در بالاترین سطح آماده باش قرار داد.
به نوشته رسانه های بلگراد؛ صرب ها روز سه شنبه با ایجاد راهبندان در صربستان در حوالی گذرگاه مردیر در مرز شرقی کوزوو با یک کامیون و چند تراکتور، از بازگشت هزاران شهروند کوزوو شاغل در خارج به خانه هایشان برای سپری کردن تعطیلات سال نوی میلادی، جلوگیری می کنند.
گذرگاه مردیر در کوزوو که ارتباطات راه آهن بین المللی دارد، از نظر حمل ونقل بار از اهمیت بسیاری برخوردار است.
صرب های ساکن شمال کوزوو از ۱۰ دسامبر (۱۹ آذر ماه) در پی دستگیر شدن یک مامور پیشین پلیس صرب به اتهام حمله به ماموران پلیس، به تیراندازی متقابل با نیروهای پلیس پرداخته و در میتروویچا و اطراف آن بیش از ۱۰ مانع برای بستن جاده ها قرارداده اند.
کوزوو که آلبانیایی ها در آن اکثریت دارند، در پی جنگ ۱۹۹۸ -۱۹۹۹ و مداخله ناتو برای دفاع از شهروندان آلبانیایی تبار، در ۲۰۰۸ با حمایت غرب از صربستان اعلام استقلال کرد.
دولت پریشتینا پایتخت صربستان از نیروهای پاسدار صلح ناتو "کی فور" برای برداشتن موانع جاده ای درخواست کمک کرده، اما این نیرو مجاز به فعالیت در خاک این کشور نیست.
کوزوو در سال ۲۰۰۸ استقلال خود را از صربستان جمهوری سابق یوگسلاوی اعلام کرد، اما صربستان آن را رها نمی کند. تهاجم روسیه به اوکراین بُعد جدیدی به این بن بست افزوده است و اکنون، ارتش صربستان پس از هفتهها تشدید تنش ها بین مقام های کوزوو و اقلیت صرب محلی، دستور آماده باش داده است.
کوزو دارای یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر جمعیت با اکثریت قومی آلبانی تبار است که بیش از ۱۰۰ هزار نفر از آنها صرب هستند.
نظر شما